Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Tillfälligt boende, magasinering och annat praktiskt

Frågor och svar om tillfälligt boende, magasinering och annat praktiskt.

Fråga 1. Ni säger 12 veckor per lägenhet, betyder det 12 veckor i paviljongen eller måste alla lägenheterna i porten vara klara innan flytten tillbaka?

Svar: Eftersom arbetet i lägenheterna omfattar både kök och badrum, så blir det svårt att bo kvar under renoveringsperioden. Vi beräknar att renoveringen tar 12 veckor per lägenhet och vi kommer att göra vårt bästa för att allt ska gå så smidigt som möjligt. När vi har handlat upp en entreprenör sätter vi en mer detaljerad tidplan.

Stockholmshem har stor erfarenhet av att hjälpa till med en tillfällig bostad under renoveringsperioden och anlitar en flyttfirma för flytt av bohag till den tillfälliga lägenheten och eventuell magasinering. Planen är lägenheter i paviljonger i området. Vi återkommer med mer information inför renoveringen.

Fråga 2: Jag undrar vart man kommer att få bo under tiden renovering pågår?

Svar: Se svaret på fråga 1 ovan.

Fråga 3. Vad innebär "bo i paviljonger"? Vi betalar hyra per kvadratmeter, är paviljongerna i samma storlek som lägenheterna?

Svar: Se svaret på fråga 1 ovan.

Fråga 4: Om jag har eget evakueringsboende – måste jag ändå betala hyra då jag inte kan bo i min lägenhet?

Svar: Se svaret på fråga 1 ovan.

Fråga 5: Kan möbler mm stå kvar i de övriga rummen under arbetet som inte omfattas av renoveringen?

Svar: Se svaret på fråga 1 ovan.

Fråga 6: Stockholmshem avser magasinera, hur är tanken kring det? tidsplan? Blir detta en fråga som bör tas upp av de som är med i samrådsgruppen framöver?

Svar: Se svaret på fråga 1 ovan.

Fråga 7: Måste lägenheten tömmas helt, eller räcker det med tömning av kök och badrum?

Svar: Se svaret på fråga 1 ovan.

Fråga 8: Måste källarförråden tömmas?

Svar: Alla förråd i källarutrymmen som ska rustas upp måste tömmas. Det du förvarar i ditt förråd måste magasineras för att inget komma till skada eller komma bort.

Fråga 9: Kommer vi kunna få tillgång till låsta cykelrum i markplan?

Svar: Som det ser ut nu kommer cykelrum och barnvagnsrum att finnas kvar på samma platser. Genom att rusta upp källare vill vi förbättra säkerheten.

Tillbaka till Frågor & svar startsida.