Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Gångtunnel Hässelby

Nu ska gångtunneln vid Fyrspannsgatan 83-87 bli både finare och tryggare för dig som bor här. Därför har vi bjudit in en konstnär som ska måla väggarna under hösten. Och så sätter vi upp bättre belysning. Vi räknar med att allt ska vara klar i början av november.

Konstnären heter Jonathan ”Ollio” Josefsson och jobbar med graffitiinspirerad konst i olika former.

Passagen leder in till en fin gård och som du vet har många av er ett stort odlingsengagemang. Det vill vi förstärka och konsten kommer därför att ha tema växtlighet.

Tack för din hjälp!

Vi bad er komma in med tips och idéer till konstnären. Nu har han tagit emot alla era bidrag och börjar skissa på en muralmålning med inspiration från er alla. Tack för alla fina bidrag!

I slutet av oktober presenterar han skissen för oss och efter det kommer vi att ställa ut en skärm i närheten av gångtunneln, så att du kan gå förbi och se hur konstverket kommer att se ut.

I november målar Jonathan väggarna som blir härligt färgglada och ska sprida glädje.

Invigning

I vinter inviger den nya muralmålningen och vill gärna att era barn är med och klipper band.

Hör av dig till dialoghasselby@stockholsmhem.se och berätta om ditt barn vill vara med och inviga den nya muralmålningen!


Vi ser ljuset i gångtunneln...

Om konstnären 

Jonathan

Konstnären Jonathan Josefsson bor i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Han är en etablerad graffitimålare och använder ofta signaturen Ollio. 2007 tog han magisterexamen i Textil konst och har sedan dess arbetat som konstnär på heltid. Jonathan har haft utställningar runt om i hela Sverige och gjort ungefär 35 offentliga gestaltningar för olika kommuner och landsting. Dessutom har han gjort flera hundra väggmålningar på olika företag, offentliga byggnader, festivaler och konstevenemang.
Mönster är återkommande i hans målningar, ofta i olika former och färger. Ibland är det helt abstrakta och ibland mer föreställande. Naturen är en stor inspirationskälla som ofta syns i de mer figurativa verken. Han gillar att improvisera fram målningar och att experimentera med olika former.

Se mer av konstverken på jonathanjosefsson.se

Fotograf porträtt: Martin Ek
Fotograf övriga bilder Jonathan Josefsson