Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Gångtunnel Hässelby

Snart blommar gångtunneln!

Tack för din hjälp och alla fina idéer som kommit in till Jonathan, konstnären som ska måla väggarna i gångtunneln!

Jonathan börjar måla i slutet av november och det tar cirka en vecka. Vi räknar med att gångtunneln blommar i början december. Håll utkik!

Här är en del av det som har inspirerat konstnären Jonathan. Kan du hitta ditt bidrag?

"Färgklick som tunneln behöver"

Här är skissen på målningarna som blir härligt färgglada. Så här berättar Jonathan själv: 
"Det är som en trädgård på väggarna som blommar året runt. Ett myller av blommor och blad. Jag leker lite med storlekarna på växterna. Jag har valt en lila och blå färgskala. Det kommer verkligen bli den färgklick som tunneln behöver."

Invigning

Lite längre fram i vinter inviger de nya muralmålningarna. Vi vill gärna att era barn är med och klipper band.

Hör av dig till dialoghasselby@stockholmshem.se och berätta om ditt barn vill vara med och inviga den nya muralmålningen!

Tema växtlighet

Gångtunneln vid Fyrspannsgatan 83-87 i Hässelby Strand ska bli både finare och tryggare. Därför har vi bjudit in en konstnär som ska måla väggarna och så sätter vi upp bättre belysning. 

Konstnären heter Jonathan ”Ollio” Josefsson och jobbar med graffitiinspirerad konst i olika former.

Passagen leder in till en fin gård och eftersom många av er har ett stort odlingsengagemang vill vi förstärka det. Konsten har därför tema växtlighet.

Om konstnären 

Jonathan

Konstnären Jonathan Josefsson bor i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Han är en etablerad graffitimålare och använder ofta signaturen Ollio. 2007 tog han magisterexamen i Textil konst och har sedan dess arbetat som konstnär på heltid. Jonathan har haft utställningar runt om i hela Sverige och gjort ungefär 35 offentliga gestaltningar för olika kommuner och landsting. Dessutom har han gjort flera hundra väggmålningar på olika företag, offentliga byggnader, festivaler och konstevenemang.
Mönster är återkommande i hans målningar, ofta i olika former och färger. Ibland är det helt abstrakta och ibland mer föreställande. Naturen är en stor inspirationskälla som ofta syns i de mer figurativa verken. Han gillar att improvisera fram målningar och att experimentera med olika former.

Se mer av konstverken på jonathanjosefsson.se

Fotograf porträtt: Martin Ek
Fotograf övriga bilder Jonathan Josefsson