Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Gångtunnel Hässelby

Nu blommar det!

Du har säkert sett hur muralmålningarna i gångtunneln har vuxit fram och sedan december är Jonathan ”Ollio” Josefsson klar med konstverket!

Vi ska också sätta upp nya lampor i tunneln, så att den blir ännu finare och ljusare.

Vi inviger gångtunneln

Vi ska så klart fira målningarna tillsammans allihop med en riktig invigning. Vi återkommer med datum när det har blivit lite lugnare på corona-fronten. 

Vid invigningen vill vi jättegärna att era barn är med och klipper band.

Hör av dig till dialoghasselby@stockholmshem.se och berätta om ditt barn vill vara med och klippa band!

Muralmålningarna i Mitt i 

Artikel från Mitt i den 16 januari 2022. 

 

 

Om konstnären 

Jonathan

Konstnären Jonathan Josefsson bor i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Han är en etablerad graffitimålare och använder ofta signaturen Ollio. 2007 tog han magisterexamen i Textil konst och har sedan dess arbetat som konstnär på heltid. Jonathan har haft utställningar runt om i hela Sverige och gjort ungefär 35 offentliga gestaltningar för olika kommuner och landsting. Dessutom har han gjort flera hundra väggmålningar på olika företag, offentliga byggnader, festivaler och konstevenemang.
Mönster är återkommande i hans målningar, ofta i olika former och färger. Ibland är det helt abstrakta och ibland mer föreställande. Naturen är en stor inspirationskälla som ofta syns i de mer figurativa verken. Han gillar att improvisera fram målningar och att experimentera med olika former.

Se mer av konstverken på jonathanjosefsson.se

Fotograf porträtt: Martin Ek
Fotograf övriga bilder Jonathan Josefsson