Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Lås & nycklar

När du skriver avtal med oss får du information om var du hämtar dina nycklar. Sedan kan du fixa kopior, och byta lås om du vill. Men vi har inga huvudnycklar så se till att ha extranycklar hos någon du känner i närheten!

Du kan tidigast hämta nycklarna efter klockan 13.00 på inflyttningsdagen. Infaller den under helgen eller röd dag kan du hämta nycklarna efter klockan 13.00 påföljande vardag.

Det brukar vara mycket folk just vid klockan 13, så har du möjlighet att komma lite senare på eftermiddagen är risken mindre att du måste vänta på din tur.  

Vi har olika besöksreceptioner, och du måste hämta nycklarna i den reception som din lägenhet "hör till". Du får information om var i samband med att du skriver på kontraktet. Här kan du se var våra olika receptioner finns.   

Kvittera ut nycklar – själv eller med fullmakt

Nycklar måste kvitteras ut personligen, och du måste kunna legitimera dig. Om du inte kan komma själv kan du ge någon annan fullmakt att kvittera ut nycklarna åt dig. Den personen måste också ha både sitt och ditt leg med sig, plus en fullmakt som bevittnats av två personer – det är viktigt. Skriv ut och fyll i fullmakten längst ner på sidan, eller skriv en egen fullmakt. Skriver du en egen fullmakt är det viktigt att du får med alla de uppgifter vi ber om i vår fullmakt. Om vi inte kan se en fullständig fullmakt och giltiga legitimationer lämnar vi inte ut några nycklar. För varken du eller vi vill att nycklar till lägenheten ska hamna hos någon som inte ska ha dem. 

Vi byter ditt lägenhetslås gratis om du beställer det inom tre månader från att du flyttat in. Beställ via vår kundtjänst.

Saknas nycklar till port, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum eller förråd vid inflyttningen får du nya gratis om du anmäler detta inom tre månader efter inflyttningsdatum. Därefter får du själv stå för kostnaden. Nycklarna beställer du via vår kundtjänst.