Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Illustration av flerfamiljshus
    Illustration: Brunnberg och Forshed arkitektkontor AB
  • Illustration av flerfamiljshus
    Illustration: Brunnberg och Forshed arkitektkontor AB
  • Illustration av flerfamiljhus
    Illustration: Brunnberg och Forshed arkitektkontor AB

Karlsbodavägen, Bromma

I det gamla industriområdet i södra Mariehäll, en stenkast från Bällstaån, bygger Stockholmshem 166 nya hyreslägenheter, inklusive 5 LSS-bostäder, och tre lokaler för närservice. Vi planerar för inflyttning under 2026.

Det gamla industriområdet i Mariehäll ska omvandlas till totalt 770 bostäder, lokaler, en ny förskola och en ny park. Längs med Karlsbodavägen bygger vi på Stockholmshem 166 hyreslägenheter på 1–3 rum och kök inklusive fem LSS-bostäder. Vi bygger även tre lokaler för närservice som till exempel kemtvätt, frisör, cykelverkstad eller café.

Attraktiva bostäder med balkong eller uteplats

Vi har lagt stor omsorg på utformningen av lägenheterna för att skapa attraktiva bostäder med bra planlösningar som har tillgång till balkong eller uteplats.

Skyddat från trafikbuller mellan bostadskvarteren skapar Stockholms stad ett nytt barnvänligt gångstråk med park, lekplats och ett torg med butikslokaler. I framtiden byggs gångstråket ut genom Mariehäll till den planerade strandparken längs Bällstaviken.

Ett par hundra meter från porten hittar du tvärbanan som tar som på 3 minuter tar dig till Sundbybergs centrum eller på 8 minuter till Alvik. I Sundbybergs centrum hittar du ett stort utbud av service, bussar, tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg. I närheten av våra nya hyreslägenheter hittar du även handelsplatsen Bromma Blocks.

Cykelpool och 461 cykelparkeringar för klimatsmart vardag

För att du ska kunna resa klimatsmart i vardagen bygger vi 461 cykelparkeringar på entréplan och vinden samt en cykelpool i ett hus på gården. Det kommer även finnas 54 parkeringsplatser för bilar och på taket sätter vi upp solceller.

Vi beräknar att inflyttning kan ske under 2026.

De nya bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2035.