Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
 • 3D-visualiseringsbild över vardagsrum i en lägenhet med två rum och kök. En soffa står mot väggen och det finns en dörr ut till en balkong.
  Balkong, smart planlösning och 2,5 meter i takhöjd. 3D-visualisering av lägenhet med två rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja sig något.
 • 3D-visualiseringsbild över vardagsrum i en lägenhet med fyra rum och kök. En soffa står mot väggen, en TV på andra väggen. Det finns en dörr ut till en balkong.
  Gränsen mellan ute och inne suddas ut. 3D-visualisering av lägenhet med fyra rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja något.
 • 3D-visualiseringsbild över sovrum i en lägenhet med fyra rum och kök. En säng står mitt i rummet och en dörr till en klädkammare är öppen.
  Gott om förvaring i anslutning till sovrummet. 3D-visualisering av lägenhet med fyra rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja något.
 • 3D-visualiseringsbild över sovrum/gästrum i en lägenhet med fyra rum och kök. En enkelsäng och ett skrivbord med en dator.
  Plats för gäster och hemmakontoret. 3D-visualisering av lägenhet med fyra rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja något.

Lägenheterna & huset

Ett nytt kvartershus på söder med närhet till både stadspuls och vackra naturområden. Alla lägenheter har en takhöjd om minst 2,5 meter och uteplats eller balkong.

Ytskikt

Ekparkett på golv och fönsterbänkar i natursten i alla rum utom badrum och wc. Taket är vitt medan väggarna målas med ditt val av väggkulör från vår kulörkollektion.

 • Väggkulörer att välja mellan: stockholmsvit, grå, ljusgrön, turkos, beige, ljusgul, grön och blå.
  Välj mellan olika kulörer på väggfärg. Färgen på skärmen kan skilja sig något från verkligheten.

Kök

Köken är fullt utrustade och väl genomtänkta. Köksskåpen är med släta vita luckor och lådfronter med handtag. Bänkskivan är av laminat och stänkskyddet i vitt blankt kakel med ljusgrå fog. Det finns kyl/frys, mikrovågsugn och diskmaskin i alla lägenheter. Infälld glaskeramikhäll, varmluftsugn och integrerad spiskåpa.

 • 3D-visualiseringsbild av ett kök i en lägenhet med två rum och kök.
  Genomtänkt och fullt utrustat kök. 3D-visualisering av lägenhet med två rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja sig något.
 • 3D-visualiseringsbild av kök i lägenhet med fyra rum och kök.
  Rymligt och socialt kök. 3D-visualisering av lägenhet med fyra rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja något.

Badrum

Väggar med vitt blankt kakel och ljusgrå fog samt golv med mörkgrå klinker och fog. I alla badrum monteras spegelskåp ovanför tvättställ med kommod, belysning i tak och handdukstork. Som standard är det duschhörna men möjligt att välja badkar som fritt val. Alla badrum förbereds för tvättmaskin och torktumlare, så att du har möjlighet att köpa till det själv. 

 • 3D-visualiseringsbild av badrum i lägenhet med två rum och kök.
  Helkaklat badrum. 3D-visualisering av lägenhet med två rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja sig något.
 • 3D-visualiseringsbild av badrum i lägenhet med fyra rum och kök.
  Gott om plats för egen tvättmaskin. 3D-visualisering av lägenhet med fyra rum och kök. Planlösning och ytskikt kan skilja sig något.

Förvaring

Till varje lägenhet hör ett förråd på källarplan. Förråden är mellan 1-4 kvadratmeter beroende på lägenhetens storlek.

Gå en virtuell rundtur i lägenheterna 

Allmänna utrymmen

Det finns hiss i varje trapphus, hissen når alla våningsplan. Rullstols- och barnvagnsrum finns i källaren. I entréhallen för respektive trapphus finns postboxar och alla lägenheter har en tidningshållare utanför lägenhetsdörren.

I husets källare finns ett garage med 63 parkeringsplatser samt plats för motorcykel. Fem parkeringsplatser reserveras för rörelsehindrade. På källarplan finns även cykelrum med plats för totalt 484 cyklar.

Gemensamt för huset finns tillgång till fem tvättstugor.

Utemiljön & gården – en plats för gemenskap och stora solchanser

Gården formas för att skapa goda möjligheter att njuta av solen hela dagen och erbjuder flera sittplatser i olika storlekar samt lekyta för de yngre barnen. Det skapas även plats för att parkera uppemot 100st cyklar på gården. Tack vare utformning, grönska, genomtänkt belysning och husets ljusa fasad bildas en trevlig bostadsgård för alla åldrar. Den stora porten mot Bondegatan smyckas med en ljusinstallation skapad av en konstnär och blir en fin övergång till vattnet och alla närliggande restauranger och butiker.

Husen

Det nya huset består av åtta stycken sammanhängande trapphus med blandade höjdskillnader, mindre indragna takterrasser och ett torn vid den östra entrén. Med husets fasad som har en mix av vit och ockrafärgad puts, inslag av trä, natursten på bottenplan, inglasade entréer och nätta våningshöga burspråk skapas en varierande fasad. Huset kopplas samman med fyra olika platser - Tegelviksgatan i öster, Bondegatans torg i norr, Hennings gata i väster samt Parkstråket i söder.

Området & kommunikationer

Huset ligger bra beläget med närhet till vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, kaféer, och butiker. I huset kommer det även flytta in en matbutik och ett apotek. I närområdet hittar du flera förskolor och skolor. Runt hörnet ligger även Vitabergsparken med amfiteater och kyrka, och på två minuter når du Norra Hammarbyhamnen för en promenad längs med vattnet.

Under 2030 beräknas den nya tunnelbanelinjen till Södermalm vara klar, då kommer ta det ca 10 minuter att gå från huset till station Sofia. Tills dess finns det goda bussförbindelser från Londonviadukten och Danvikstull.

Lägenhetsfördelning

Totalt 151 lägenheter, varav fem stycken blir LSS-bostäder och fyra blir servicelägenheter.

 • 1 rum och kök, 27-55 kvm: 9 st
 • 2 rum och kök, 41-66 kvm: 45 st
 • 3 rum och kök, 71-91 kvm: 48 st
 • 4 rum och kök, 85-102 kvm: 44 st
 • 5 rum och kök, 106-113 kvm: 5 st

Adresser

Hennings gata 15,17 & 21, Bondegatan 108 och Tegelviksgatan 8A, 8C, 10A & 12B.