Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Ungdomslägenheter

För att ge fler ungdomar möjlighet till eget boende öronmärker vi vissa av våra lediga lägenheter. Alla våra ettor mindre än 30 kvadrat som blir lediga reserverar vi till unga i "ungdomskontrakt".

Bara du som är under 25 år kan bli erbjuden lägenhet med ett särskilt ungdomskontrakt. 

Ett kontrakt för en ungdomslägenhet är inte som ett vanligt förstahandskontrakt och gäller inte tillsvidare. Du som har ett ungdomskontrakt hos Stockholmshem får bo i lägenheten i upp till fyra år, men du behåller din kötid hos Bostadsförmedlingen. När kontraktstiden är slut kan du söka lägenhet i den vanliga bostadskön.

Vänd dig till Bostadsförmedlingen för att söka våra ungdomslägenheter och läs mer om hur kön för ungdomslägenheter fungerar.

Borgensman, hur funkar det?

Om du som söker en ungdomsbostad inte helt uppfyller våra inkomstkrav kan du be någon du känner bli din borgensman. Den personen garanterar att vi kommer få in hyran även om du inte kan betala. Den som blir din borgensman måste vara tillsvidareanställd och ha en inkomst före skatt som är fem gånger högre än årshyran. Vi kommer att göra en kreditprövning på den person. En borgensman måste ha svenskt personnummer eller samordningsnummer. 

Det är när du söker lägenheten hos Bostadsförmedlingen som du anger eventuell borgensman.