Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Snöiga parkerade bilar
    Foto: Bengt Alm.

Parkeringsplatser för bil

Runt om i våra bostadsområden har vi parkeringsplatser både utomhus och i garage, totalt drygt 11 000, som bara våra hyresgäster får hyra. Alla lediga platser som går att hyra ut lägger vi ut på Mina sidor.

Om vi inte har någon ledig parkeringsplats i ditt område kan du kontakta Stockholm Parkering

Vill du hyra parkeringsplats för rörelsehindrad? Då behöver vi se att du har ett aktuellt parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Kontakta kundtjänst.

Köregler parkeringsplatser

Kön för lediga parkeringsplatser är till för dig som bor hos Stockholmshem. Varje hushåll kan hyra max en parkeringsplats. Det innebär att du måste säga upp den eller de parkeringsplatser du hyr idag för att kunna hyra en ny. Från och med det datum ditt avtal börjar gälla kan du ställa dig i kön.

När Stockholmshem publicerar en ledig parkeringsplats i ditt område kan du se den på Mina sidor. Alla lediga platser annonseras ut i en vecka. Om du hittar en plats du vill ha anmäler du ditt intresse för platsen.

Av de som anmäler intresse för en specifik parkerings-/garageplats är det den som har längst boendetid från det senaste hyresavtalet som erbjuds platsen i första hand. För att bli erbjuden en parkeringsplats måste du även ha betalt din hyra i tid de senaste sex månaderna.

Den hyresgäst som har längst kötid när tiden för annonsering (en vecka) är slut erbjuds platsen. Om du anmält intresse till fler platser och är nummer ett i kön på alla blir du slumpvis erbjuden en av platserna.

När du fått ett erbjudande har du tre dagar på dig att svara. Om du tackar nej eller inte svarar inom tre dagar erbjuds platsen till nästa i kön. Vi rekommenderar att du tittar på den faktiska platsen "ute i verkligheten" innan du tackar ja till den. Om du har tackat nej till tre erbjudanden om parkeringsplats de senaste sex månaderna kan du inte anmäla intresse för fler erbjudanden.

Uppsägningstiden är tre månader. Om du säger upp ditt lägenhetskontrakt upphör även kontraktet på parkeringsplatsen.