Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild
    Lilla kvarnvägen i Bromma. Illustration: ÅWL Arkitekter.
  • Visionsbild
    Lilla kvarnvägen i Bromma. Illustration: ÅWL Arkitekter.

Lilla kvarnvägen, Bromma

Stockholmshem planerar att bygga cirka 155 bostäder på Lilla kvarnvägen i Bromma.

Planen är att bygga tre Stockholmshus med totalt 101 hyreslägenheter på 1-4 rum och kök, och ett hus för SHIS Bostäder med 54 bostäder.

Stockholmhusen är välritade hus med stor omsorg om detaljer och karaktäristiska kännetecken är till exempel välkomnande, träklädda entréer med sittbänk, fönsteromfattningar med relief i putsen och dörrhandtag som utformats av konstnärer. Husen byggs med höga krav på hållbarhet och planeras med omsorg om människorna som ska bo i dem.

Husens fasader får varma rödgula kulörer och mellan husen blir det gårdar. De som bor här får fin utsikt mot Lillsjön och en skogkulle.

I Riksby är det nära till både natur och stad och bussar tar dig snabbt till Abrahamsberg och Brommaplan där det finns t-banestationer. För dig som gillar att ta cykeln finns det fina cykelstråk både längs Kvarnbacksvägen och Ulvsundavägen.

Stockholmshems bostäder är en del i en större detaljplan för Riksby, där staden planerar att utveckla industriområdet i Riksby, söder om Bromma flygplats, till en ny stadsdel med bostäder, verksamhetslokaler, förskolor, skolor, torg och parker. De nya bostäderna också är en del i stadens satsning att bygga 140 000 bostäder till år 2030.