Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Tjej som laddar tvätt i trumman i tvättstugan i Årstadals studenthus
    Foto: Bengt Alm.

Tvättstugor

De flesta av Stockholmshems hyresgäster har tillgång till allmän tvättstuga.

Lämna tvättstugan som du själv vill finna den!

I flera av våra områden finns stugor för både normaltvätt och grovtvätt. Normaltvätt, det vill säga vanliga tvättmaskiner, är till för kläder, lakan, handdukar, gardiner och liknande. Grovtvättmaskinerna är anpassade för mindre mattor, arbetskläder, filtar, kuddar och täcken. 

Vid varje tvättpass har du som hyresgäst tillgång till två maskiner för normaltvätt samt en torktumlare och ett torkskåp eller torkrum. I de fall det finns grovtvätt har du tillgång till en grovtvättmaskin och oftast ett torkskåp eller torkrum.

Kolla tvättmaskinen innan du sätter igång!

All tvätt sker på egen risk i våra tvättstugor. Stockholmshem kan inte garantera att andra inte gjort något med maskinerna som påverkar din tvätt. Därför rekommenderar vi att du alltid kollar igenom maskinerna, särskilt i tvätt-trumman och i tvättmedelsfacket, innan du börjar tvätta. 

Snyggt och prydligt

Lämna tvättstugan som du önskar finna den. Tänk på att din granne är den som ska tvätta efter dig. Respektera tvättiderna och följ de ordningsregler som sitter uppsatta i tvättstugan; rengör maskiner och torkskåp noggrant efter tvättpassets slut. Sopa och torka golvet och släng skräpet i sopsäcken. Och rensa torkluddet efter dig! Det är en brandfara.

Har du tappat bort din elektroniska nyckel eller bokningscylinder beställer du en ny hos vår kundtjänst. En elektronisk nyckel kostar 200 kr och levereras inom en vecka. Bokningscylindern kostar 350 och skickas hem till dig mot postförskott en vecka efter beställning. Man kan bara ha en elektronisk nyckel eller bokningscylinder per hushåll.

Ung kvinna bokar tvättid på digital skärm