Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Att betala hyran

Det finns flera olika sätt att betala hyran och du väljer själv vilket sätt som passar dig bäst.

Stockholmshems PlusGironummer är 820100-6

Hyran betalas i förskott senast den sista vardagen före varje månads början. Det här regleras i hyreslagen och innebär till exempel att hyran för april måste vara betald senast den sista vardagen i mars.

Avisering av hyran

Hyresavin publiceras på Mina sidor senast den 10:e varje månad och skickas hem med post runt den 20:e. Har du e-faktura skickas avin till din internetbank.

PlusGironumret för betalning är 820100-6

Läs om autogiro, e-faktura och betalning via post/bank i menyn.

Vad står det på avin?

Din grundhyra är det som står som Hyra bostad. Den består av grundhyran plus hyressättningsavgiften till Hyresgästföreningen Region Stockholm på 12 kronor. 

I aviposten Hyra bostad ingår också bredbandsavgift samt vissa typer av så kallade standardhöjande tillval, till exempel säkerhetsdörr eller balkonginglasning. Har du beställt renovering av ytskikt av oss syns även det på hyresavin.

På hyresavin kan du också se eventuella ytterligare tillval, som inte ingår i grundhyran utan betalas av under ett antal år. Det kan vara till exempel en spis ur vårt tillvalssortiment.

Vad händer om jag inte betalat hyran i tid?

Du är ansvarig för att din hyra eller faktura till oss betalas i tid. Saknar vi betalning för en hyra eller faktura, eller om betalningen kommer in för sent, finns risken att skulden skickas till vår inkassohantering. Vi skickar inga betalningspåminnelser.

Har du fått ett brev med räkning från inkasso kan du inte längre betala den ursprungliga avin eller fakturan till oss, utan ska istället betala räkningen till inkassoföretaget.