Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
 • Ett skrivbord med stol står mot en vägg, på den andra väggen är ett fönster. Utanför syns lite grönska.
  Bild för inspiration från en visningslägenhet i ett av Familjebostäders Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.

Lägenheterna & husen

Lägenheterna är yteffektiva med öppen planlösning och en takhöjd på 2,5 meter. Alla lägenheter har antingen uteplats eller balkong.

Ytskikt

Ekparkett på golv och fönsterbänkar i natursten i alla rum utom badrum och wc. Innerdörrar och garderober är släta och vita. Taket är vitt medan väggarna målas med ditt val av väggkulör från vår kulörkollektion.

 • Val av väggkulörer: stockholmsvit, grå, ljusgrön, turkos, beige, ljusgul, grön och blå.
  Välj mellan olika kulörer på väggfärg. Färgen på skärmen kan skilja sig något från verkligheten.
 • Närbild på fönsterbräda i natursten, ekparkett golv och ett vitt element.
  Bilden är från en visningslägenhet i ett annat hus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Bengt Alm.

Kök

Köksskåp med släta vita luckor och lådfronter med bygelhandtag. LED-belysning under överskåp. Gråmelerad laminatbänkskiva och stänkskydd i vitt blankt kakel med ljusgrå fog. Fristående spis med glaskeramikhäll, kyl, frys och diskmaskin. Integrerad mikrovågsugn och spiskåpa i överskåp.

 • Bild som visar exempel på hur en bänkskiva laminat kan se ut.
  I köken monteras en gråmelerad bänkskiva i laminat. Färgen på skärmen kan skilja sig något från verkligheten. Foto: Ballingslöv.
 • Bild på spis med glaskeramikhäll i ett hörnkök med vita skåpsluckor och grå bänkskiva.
  Bilden är från en visningslägenhet i ett annat hus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Bengt Alm.

Badrum

Väggar med vitt blankt kakel och ljusgrå fog samt golv med grå klinker och grå fog. Spegelskåp med belysning ovanför tvättställ med kommod. Duschvägg i klarglas. Laminatbänkskiva ovanför plats för tvättmaskin och torktumlare. Vitt väggskåp ovanför bänkskivan.

 • Närbild på ett badrum i en visningslägenhet.
  Bilden är från en visningslägenhet i ett annat hus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Stockholmshem.

Förvaring

Alla lägenheter har ett förråd, antingen på vinden eller i källaren. Förrådet är mellan 1-3 kvadratmeter beroende på lägenhetens storlek.

Allmänna utrymmen

Det finns hiss i varje trapphus, hissen når alla våningsplan. Rullstols- och barnvagnsrum i källarplan och på vinden i samtliga hus. I trapphuset på väggen finns postboxar och alla lägenheter har en tidningshållare utanför lägenhetsdörren.

Till huset skapar vi 94 parkeringsplatser i varmgarage under mark och fem parkeringsplatser ovan mark. Platserna ovan mark får tillgång till laddstolpe och reserveras för bilpool, platserna i garaget förbereds för elladdning. Två platser ovan mark och tre platser i garaget reserveras för rörelsehindrade. I garaget skapas även tre parkeringsplatser för motorcykel samt cykelrum med plats för cykelpool och lådcyklar.

Totalt för de sex husen finns det två gemensamma tvättstugor. En i hus tre och en i hus sex, båda på källarplan.

Utemiljön & gården – en grönskande plats för möten

Mitt på gården skapas en gemensam uteplats med pergola och grillmöjligheter. I nära anslutning kommer det finnas en lekplats för yngre barn bredvid odlingslådor där du kan odla tillsammans med dina grannar. Utanför bostadsgården anläggs även en ny lekplats för både yngre och äldre barn. I nära anslutning till husen finns cykelparkering under tak, cykelställ och källsortering. Inne i ett av husen hittar du även ett miljö- och grovsoprum.

 • Illustration över gården mellan husen och omkringliggande utemiljö.
  En grönskande gård med plats för gemenskap. Illustration: ÅWL.

Husen

Det nya kvarteret består av tre fyravåningshus mot Åkeshovsvägen och villabebyggelsen i söder, och tre sexvåningshus mot Stockholmshems skivhus och kolonilotter i norr. Tillsammans bildar husen ett öppet kvarter med gemensam gård i mitten. Alla sex husen har fasad som utgörs av ljus plåt med inslag av träpanel. Taken har samma ljusa plåtkulör som fasaden. Trä är återkommande i fasaden och används i allt från fönsternisch, vid balkonger och som större parti vid entréerna. Eftersom det är en mix av indragna och utanpåliggande balkonger samspelar husen bra med omkringliggande område.

 • En 3D-visualisering över husen när man kommer från kolonilotterna.
  Husen ligger nära både grönområden och kolonilotter. Illustration: 3D House.
 • En 3D-visualisering över de sex husen som bildar det nya kvarteret.
  Tillsammans bildar husen ett öppet kvarter med gemensam gård i mitten. Illustration: 3D House.

Området & kommunikationer

Husen ligger bra beläget med närhet till både tunnelbana, spårvagn och bussar. På mindre än 10 minuter kan du gå till Brommaplan med tunnelbanestation samt service och utbud så som matvarubutik, restaurang, kafé, vårdcentral, apotek, bibliotek och butiker. Går du 10 minuter åt andra hållet hittar du Nockeby Torg där du kan ta Nockebybanan och hittar fler restauranger, apotek och butiker. I närområdet hittar du flera förskolor och skolor. Natur och vatten ligger också nära, du kan ta en lugn promenad i Judarskogen eller ett dopp vid badberget Nockeby på sommaren.

Lägenhetsfördelning

Totalt 96 lägenheter uppdelade över sex hus.

 • 2rok, 35-47 kvm: 37 st
 • 2,5rok 54 kvm: 20 st
 • 3rok, 55 kvm: 18 st
 • 4rok, 89-90 kvm: 21 st

Adresser

Åkeshovsvägen 10C, 10D och 10E samt Åkeshovsvägen 12A, 12C och 12D.