Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Illustration av bostadshus.
    Illustration: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

Sankt Göransgatan, Kungsholmen

Med bästa cityläge i Stadshagen på Kungsholmen – nära kollektivtrafik, shopping, service, parker och vatten – bygger Stockholmshem 152 student- och ungdomsbostäder. Husen beräknas stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2023/2024.

På Sankt Göransgatan finns ett befintligt hus som samtidigt byggs om. Med de nya lägenheterna blir det totalt 229 hyreslägenheter för studenter och ungdomar med fint läge mellan Fridhemsplan och Hornsberg.

Lägenheterna består framför allt av välplanerade ettor och några tvåor. De är ljusa och öppna med bra förvaring. Alla har egen köksdel med kyl, frys och spis samt badrum med dusch. De båda husen binds samman av en gång och det ena huset får ett kafé på bottenvåningen.

För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen skapar vi gott om cykelplatser. Solceller på taken genererar förnybar el som används för drift av bland annat ventilation, fläktar och hissar.

Här har du nära till allt! Stadshagens T-banestation finns runt hörnet – det tar bara några minuter till T-centralen. I närheten finns mataffärer, butiker, restauranger och all möjlig service. Vid Fridhemsplan ligger dessutom Västermalmsgallerian med ett 50-tal butiker. Din lägenhet ligger ett stenkast från parker och promenadstråket längs vattnet. Vill du ta en paus från pluggandet kan vi tipsa om en tur runt Kungsholmen.  

Stadshagen utvecklas med närmare 1 800 bostäder. En ny grundskola och fem nya förskolor planeras tillsammans med fotbollsplaner och en tennishall under mark. De nya bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2040.

Projektet påbörjades i december 2020. Husen beräknas stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2023/2024.