Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Mikaela, projektledare nyproduktion på Stockholmshem

Det är viktigt för mig att vi ställer höga krav på hållbarhet, både ekologisk hållbarhet men också social och ekonomisk

Mikaela Ericsson är projektledare för nybyggnation på Stockholmshem, stadens största kommunala bostadsbolag. Stockholmshem både bygger och förvaltar bostäder.

Hur hittade du till Stockholmshem?

När jag pluggade visste jag väldigt lite om kommunala bostadsbolag, jag trodde Stockholmshem endbart var en förvaltarorganisation. Men så är det ju inte. Min chef som jag jobbade med på Bonava väckte intresset för Stockholmshem. När hon började här valde jag att följa med.

Vad gör du som projektledare för nybyggnation?

Jag kommer in i senare delen av detaljplaneskedet och ansvarar sedan för hela processen tills huset är klart för inflyttning och vi lämnar över till förvaltningen. Som projektledare ansvarar vi för budget och kvalitetsmål. Vi har möjlighet att påverka hur projekten ska utformas, inom de givna ramarna så klart. Eftersom vi är en beställarorganisation samarbetar vi med olika entreprenörer och mitt jobb är att se till att projektet drivs framåt.

Hur ska en bra projektledare vara?

Det finns många olika vägar till att bli en bra projektledare, så länge du har ett högt engagemang och en vilja att projektet ska bli bra. Att vara strukturerad är så klart en fördel. Själv gillar jag att jobba i team, det är inspirerande och får mig att växa i min roll. Det är värdefullt att ha tillgång till mer erfarna personer. Här har jag stöd från en senior kollega och jobbar tätt med en projekteringsledare.

Vad är roligast med jobbet? 

Att få vara en del av samhällsutvecklingen. När jag åker förbi projekten jag har jobbat med kan jag i framtiden tänka, det här är ”mitt” hus, det här har jag bidragit till! Jobbet är väldigt konkret och du gör något bra för samhället. Det är viktigt för mig att vi ställer höga krav på hållbarhet, både ekologisk hållbarhet men också social och ekonomisk.

Vad är bra med Stockholmshem?

All kompetens! Det finns en expert inom varje område. Oavsett om jag har frågor om hissar, lås eller utemiljöer – exempelvis vilka växter som är bra för insekter – så kan jag få svar av någon kollega i företaget.

Namn: Mikaela Ericsson
Jobbar som: Projektledare nybyggnation på Stockholmshem sedan november 2018
Utbildning: Industriell ekonomi i Linköping
Ålder: 30+
Tidigare jobb:
Trainee projektutveckling hos JM och senast som junior projektchef hos Bonava