Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Mötesplats Kvarnhagsplan - samarbete för integration

Mötesplats Kvarnhagsplan i Hässelby Gård är ett samarbete mellan Stadsdelsförvaltningen i Hässelby-Vällingby och Stockholmshem, som pågick under 2022 och 2023. För att nå ut bättre till stadsdelens invånare bjöd stadsdelen in till olika aktiviteter varje vecka, där de boende kunde testa olika aktiviteter och verksamheter som finns i området.

Stockholmshem har cirka 1 500 hyreslägenheter i Hässelby och Vällingby.
– Vi har som mål att öka samverkan med andra aktörer i området så när stadsdelen kom med det här förslaget så var det lätt att säga ja. Vi vill gärna bidra till att göra vardagen enklare för våra hyresgäster. Mötesplatsen ger också liv och rörelse i området vilket är positivt, säger Nadine Hanna, kundförvaltare för Stockholmshem i Hässelby.

Varje tisdag mellan 17.00 och 19.00 fanns organisationer på plats, allt från föräldrarådgivare och fritidsgårdar till äldrelots och tjej- och kvinnojour. Förvaltningens stadsdelsmammor som pratar flera språk deltog också.

 

Fakta Mötesplats Kvarnhagsplan

Olika verksamheter fanns på plats olika datum, för att erbjuda stöd och information: föräldrarådgivare, fältassistenter, parklekar, fritidsgårdar, fritidsbiblioteket, sociala insatsgruppen, äldrelots, lokal hyresgästförening, Jobbtorg, Stockholm väst tjej- och kvinnojour. Integrationsorganisationer som bland annat NyaKompisbyrån, Right to play, Midsommargården, Mitt Livs val och Fight for zero deltar också.

Stockholmshem stod för lokaler och kommunikation för att bjuda in sina hyresgäster.

Fakta Hässelby-Vällingby stadsdel

Stadsdelsområdet har historiskt haft stor inflyttning från hela världen och sedan flyktingvågen 2015 har drygt 2 000 nyanlända flyttat till Hässelby-Vällingby. Hälften av dessa är egenbosatta vilket innebär att de har valt att bosätta sig i stadsdelen på eget initiativ.

Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning har sedan tidigare ett nära samarbete med SHIS Bostäder där de flyktingar bor som har blivit anvisade boende i stadsdelen av Migrationsverket i Stockholm.