Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Mötesplats Kvarnhagsplan

Välkommen till Mötesplats Kvarnhagsplan i Hässelby Gård! Varje tisdag mellan 17 och 19 får du som bor hos oss i Hässelby och Vällingby information och möjlighet att testa olika aktiviteter och verksamheter som finns i området.

Du är välkommen när som helst mellan klockan 17 och 19 varje tisdag. Det finns något för alla åldrar och olika verksamheter kommer att finnas på plats olika datum. 

Personal som pratar flera olika språk finns på plats. Vi bjuder på något gott. 

När: Tisdagar, drop-in kl. 17.00-19.00

Var: Kvarnhagsplan 118 i Hässelby Gård

Detta händer i vår 

7/2 Mitt Livs val

Hej alla unga! På Mötesplatsen får du tips av Mitt Livs Val på vad du kan göra efter gymnasiet och hur du skriver CV och personligt brev.
Mitt Livs Val jobbar med unga mellan 16 och 23 år som är nya i Sverige. 

14/2 Våld i nära relation

Våld i nära relation är ett vanligt problem. På Mötesplatsen berättar RTV (Relationsvåldsteamet) om vilka rättigheter man har, hur samhället kan hjälpa den som är utsatt och du kan du ställa frågor om våld.
Du kan också ringa dem på jourtelefon 08-508 04 070.

Alla över 18 år är välkomna!

21/2 Right by me

Right By Me stöttar, utbildar och stärker unga med utländsk bakgrund i åldern 14-24 år. På Mötesplatsen erbjuder de en kort fotoutbildning för sociala medier för de som vill. Annars är du välkommen att bara hänga och spela spel och skaffa fler vänner.

28/2 Nya Kompisbyrån

Välkommen alla mellan 18 och 64 år som är nya i Sverige och söker arbete eller vill studera! 
På Mötesplatsen har de workshop i hur du skriver CV och personligt brev. Du som har arbete och vill stötta andra med dina erfarenheter är också jättevälkommen!

7/3 STHLM Väst tjej- och kvinnojour

Stockholm Väst tjej- och kvinnojour berättar om sin verksamhet, vad våld är och vad vi tillsammans kan göra för ett samhälle utan våld. Deras viktigaste uppgifter är stödsamtal till kvinnor och tjejer, tjej chatt och telefonjour. Välkommen alla tjejer och kvinnor!

14/3 Tycker du att skolan är jobbig?

Tycker du skolan är jobbig? Skolsocionomer arbetar med att stötta dig som är elev och din familj för att öka din närvaro i skolan. På Mötesplatsen bjuder de på våfflor, berättar vilket stöd de kan ge och du kan ställa frågor om skolfrånvaro. De vänder sig till dig som går i årskurs 4-9 och dina föräldrar. Klicka här och kolla filmen! 

21/3 Hantverksladan Riddersvik

Hantverksladan har snickeri, keramikverkstad, vävstuga, textilrum och en öppen verkstad där du kan mecka med lite vad som helst. På Mötesplatsen berättar de mer om föreningen, vad du kan göra där  och vad det kostar att vara medlem! 

28/3 Svenska med baby

Svenska med baby erbjuder öppna föräldragrupper och roliga aktiviteter för småbarnsfamiljer med olika bakgrund. De bjuder in hela familjen till Mötesplatsen på temat ʺRörelseglädjeʺ. Ni delar erfarenheter med varandra, de berättar om fysiska aktiviteter som ni kan göra tillsammans med era barn. Barndisco och att göra egna maracas står på programmet! Välkommen alla familjer med små barn!

4/4 Brottsofferjouren i Västerort

Brottsofferjouren arbetar med de som har blivit utsatt för brott. De ger bland annat kostnadsfritt stöd och information om ekonomisk ersättning, rättsprocess, följer med till rättegång och polisförhör med mera. På Mötesplatsen berättar de mer om sitt arbete och hur kan man skydda sig mot brott. Alla är välkomna! 

11/4 Lär dig cykla!

Har du aldrig cyklat eller kan du redan cykla lite grann? Då är Cykelfrämjandets cykelkurser för nybörjare något för dig! De riktar sig främst till vuxna men även ungdomar från 13 år är välkomna. På Mötesplatsen informerar de om cykelkurserna och du kan också anmäla dig till en kurs!. Och få din cykel fixad gratis inför cykelsäsongen.

18/4 Vinsta scouter

Äventyr med scouterna! Scouterna ger barn och unga chansen att få uppleva äventyr tillsammans och samtidigt växa som individer. Det är superkul att vara ute i naturen! Men klarar du dig? I scouterna lär du dig att göra upp eld, följa spår, göra knopar, du sover i tält, får nya vänner och mycket mycket mer. På Mötesplatsen berättar de om allt de hittar på och kanske lär du dig att knyta en ordentlig knop.  

25/4 Parklekar och fritidsgårdar

Kom och prova på olika lekar och aktiviteter. Fritiden berättar vad de kan erbjuda barn och ungdomar på sina parklekar och fritidsgårdar och bjuder på korv. Välkommen alla barn och unga!

2/5 Hej Främling!

Hej främling! arrangerar aktiviteter som får människor att må bra. Allt från dans och löp- och promenadträning till körer, bokcirklar och fotbollsträning och en del däremellan. På Mötesplats Kvarnhagsplan erbjuder de en aktivitet som innefattar rörelse, samtal och gemenskap. Inomhus eller utomhus, beroende på vädret. Deras främsta målgrupp är asylsökande och nyanlända men alla är välkomna!

9/5 Jobbtorg Unga Vällingby

Jobbtorg Unga Vällingby vänder sig främst till 19-29-åringar som vill börja jobba eller studera. Under kvällen hjälper de dig att skriva cv. Du kan också ställa frågor om studier och jobb till en studie- och yrkesvägledare. De bjuder alla besökare på börek. Välkommen!

16/5 SIG Anhörigstöd

Hjälp till dig som har en familjemedlem eller någon annan nära släkt eller vän som riskerar att hamna i eller befinner sig i kriminalitet eller våldsbejakande extremism. SIG Anhörigstöd berättar om vilket stöd du kan få, svarar på dina frågor och ger kortare stödsamtal.
SIG betyder Sociala Insatsgruppens Anhörigstöd.

23/5 Öppen förskola och introduktionsförskola

Sång, lek, utflykter och möjlighet att träffa andra! Mötesplatsen får besök av Grimsta förskolor som berättar vad de gör och hur du kan vara med! Öppna förskolan är till för barn 0–5 år som inte är inskrivna i förskola och introduktionsförskola riktar sig till dig som vill träna på svenska samtidigt som ni du har kul tillsammans med barnen och andra vuxna. Allt är kostnadsfritt! Kolla in filmen!

30/5 Aktiviteter för dig som är 65+

Hässelby-Vällingbys stadsdel driver tre aktivitetscenter för 65-lussare. Här kan du träna, lyssna på föredrag, ta del av kulturella och sociala aktiviteter, ta en fika och träffa nya vänner. Äldrelots berättar om vilken hjälp du kan få och mer om deras aktiviteter. Kaffe och fikabröd serveras.

6/6 Nationaldag - idag har vi ledigt!

 

13/6 Medborgarkontoret

En samhällsvägledare berättar vilket stöd och hjälp du kan få av Medborgarkontoret. De svarar på frågor om allt från arbete, utbildning och hur du anmäler dina barn till skola och förskola till hur du söker bostad, hur sjukvården funkar, hjälp med att fylla i blanketter och förstå brev från myndigheter. En massa bra info! De bjuder på glass. Nyanlända, ensamstående, familjer, barn, kvinnor, män - ALLA är välkomna!

 

Har du en verksamhet och är intresserad av att medverka? Välkommen att kontakta Milla Sörgärde, Integrationssamordnare Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning. Tel: 08-508 05 304.

Mötesplatsen är ett samarbete mellan Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, Länsstyrelsen och Stockholmshem.