Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Det här måste du som flyttar in fixa först

Gör en flyttanmälan

Det måste du göra enligt lag, på Skatteverket/flytta. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Eftersändning av post kan du beställa hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, postfack, när du loggar in på Mina sidor här på vår webb eller i ditt kontrakt. 

Fixa hemförsäkring

Alla som bor hos oss på Stockholmshem behöver ha en hemförsäkring, det är ett krav i hyresavtalet. En hemförsäkring är en stor trygghet, och viktig så att du inte ska drabbas ekonomiskt om det till exempel brinner eller blir en vattenskada i din lägenhet eller hos någon av dina grannar. Se över din hemförsäkring en gång per år för att säkerställa att du har det skydd du behöver.

Jämför olika försäkringsbolags hemförsäkringar så att du får en försäkring som passar just dig. Det kan du göra hos Konsumenternas försäkringsbyrå