Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Trygghet & säkerhet

Vi arbetar hela tiden för att du ska trivas och känna dig trygg där du bor – alla tider, alla dagar, året om.

Det handlar om allt från belysning och fungerande lås till att sponsra olika aktiviteter, som odling och lovaktiviteter för barn och ungdomar. Här kan du läsa mer om vad vi gör och vad du kan göra.

Vi samarbetar för en trygg stad

Stockholmshem är en del av Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans med polisen, andra fastighetsägare och stadsdelen för att din stad ska vara trygg.

Många är oroliga över den våldsutveckling som varit i Stockholm den senaste tiden. Det påverkar oss alla och vi behöver hjälpas åt för att förebygga brott.

Vid misstanke om pågående brott kontaktar du Polisen, ring: 112
Polisens informationstelefon, ring 114 14.

Hot och våld – hit kan du vända dig

Tyvärr stannar otryggheten inte alltid utanför våra lägenheter. Här finns information om hur du kan agera om du misstänker att någon utsätts för hot eller våld i sitt hem, eller om du själv är drabbad. Informationen finns också i våra hus, bland annat i tvättstugorna. 

Störningsjouren - 08-658 11 60

Störningsjouren är en extra trygghet för dig som bor hos oss. Hit kan du vända dig under kvällar, nätter och helger om du tycker att något eller någon är störande. Ring 08-658 11 60. På dagtid kontaktar du kundtjänst.

Vad gör Stockholmshem när något allvarligt händer?

Vid incidenter som till exempel en brand eller sprängning är Stockholmshem snabbt på plats. Vi samarbetar med bland annat räddningstjänst, polis och stadsdelsförvaltning som kan erbjuda olika former av stöd till drabbade hyresgäster. Om du har frågor eller känner dig orolig efter en händelse erbjuder Stockholms stad krisstöd via telefon.

Säkra hus

Våra områdestekniker och kundförvaltare finns på plats för att ta hand om huset du bor i och gården.

Det är viktigt att våra hus har ett bra skydd mot inbrott och skadegörelse. Därför kontrollerar vi både hus och gårdar regelbundet. Vi kollar lås, dörrar, att lamporna fungerar och ser till att det inte står saker i källare eller trapphus. Vi ser till att snabbt fixa skadegörelse som exempelvis klotter, vi beskär buskar som är för stora och planterar nya växter.

Om något inte fungerar eller behöver lagas, felanmäl det på Mina sidor.

En bra miljö inomhus är lika viktig. Förutom att hantera akuta fel, så arbetar vi förebyggande med säkerhetsbesiktningar, radonkontroll, brandsäkerhet och allt däremellan.

Trygghetsbil

Vi har en trygghetsbil som varje kväll och natt, året om, rör sig i våra bostadsområden. Bilen är utrustad med brandsläckare, första hjälpen och defibrillator för att kunna bidra med snabb insats om det behövs.

Trygghetsvandring och mörkervandring

Vi gör flera trygghetsvandringar varje år, både egna och tillsammans med andra, till exempel stadsdelen, polisen, hyresgäster och andra fastighetsägare. Då kollar vi vad som upplevs som otryggt och behöver åtgärdas, som belysning och klotter.

Trygga Trappan

Häng i trappor och källare skapar problem med skadegörelse och kan kännas otryggt för dig som bor i huset. Tillsammans med Polisen arbetar vi därför med metoden Trygga Trappan i utvalda trapphus.

Nolltolerans mot lägenhetsfusk

Att hyra ut till någon annan utan att fråga oss är olagligt och kan leda till både böter och fängelse i upp till två år. Det blir också otryggt för dig som granne när du inte vet vem som bor i ditt hus. Vi har speciella utredare och jurister som jobbar mot lägenhetsfusk.

Hör av dig till oss om du ser något som inte verkar stå rätt till i ditt hus, ring kundtjänst 08-508 39 000. Läs mer här om andrahandsuthyrning.

Ingen dörrknackning i våra hus

Du som bor hos oss bör veta vem som rör sig i ditt hus. Därför tillåter vi inte försäljning eller marknadsföring via dörrknackning. Bara vi själva och de som arbetar för oss har tillstånd från oss att komma in. När vi kommer på besök bokar vi alltid tid innan så att du ska känna dig trygg med att det verkligen är vi som ringer på. Om du känner dig tveksam kan du alltid ringa vår kundtjänst innan du öppnar dörren.