Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Vår historia

I slutet av 30-talet började staden bygga de första barnrikehusen, för mindre bemedlade barnrika familjer. Stockholmshem bildades i februari 1937 och fick överta de hus som staden redan hunnit bygga i Traneberg, Hammarbyhöjden och Körsbärshagen vid Roslagstull. Vår främsta uppgift var till att börja med att uppföra fler barnrikehus.

Stockholmshem blev snabbt ett viktigt instrument för stadens utveckling och bostadsbyggandet följde stadens årsringar. Under 40- och 50-talet byggdes bland annat Årsta, Gröndal, Hjorthagen, Hökarängen, Västertorp, Solberga, Bagarmossen, Rågsved, Blackeberg och Hässelby.

Under 60- och 70-talet industrialiserades byggprocessen alltmer. Den formade våra områden i bland annat Bagarmossen, Sätra och Skärholmen. Under 80- och 90-talet var vi med i Skarpnäck, på Södra Stationsområdet och vid Starrbäcksängen på Östermalm. Byggandet fortsatte under 2000-talet bland annat i det gamla industriområdet Södra Hammarbyhamnen, Hammarby Sjöstad och vid Liljeholmskajen i Årstadal.

Hundratusentals människor har bott hos oss under de gångna åren och i dag är Stockholmshem hyresvärd för drygt fem procent av stockholmarna.