Till startsidan på stockholmshem.se

Autogiro

Att betala hyran med autogiro är enkelt och bekvämt. Du behöver inte tänka på förfallodagar och kan lita på att din hyra alltid betalas i tid. Även när du är bortrest.

Autogiro kan användas av dig som har pengar på ett bankkonto, personkonto, eller PlusGiro. Det är en service som inte kostar något extra. Det går bra att kombinera autogiro och e-faktura.

Ansök om Autogiro så här:

Ansök via Bankgirots webblösning ovan. Som kundnummer uppger du "Internt kundnummer" som du hittar på Mina sidor.

När du har autogiro dras hyran från ditt konto sista vardagen före varje ny månads början. Det enda du behöver ha koll på är att det finns pengar till hyran på ditt konto då. Med autogiro får du inte hem hyresbeskedet varje månad. De månader då kundtidningen Stockholmshemmet skickas ut följer avin med autogiro med den, med texten "MAKULERAD" i beloppsfältet. Det betyder att du inte ska betala den avin.

När börjar autogirot gälla?

Det tar vanligen omkring en arbetsvecka efter att banken tagit emot din ansökan, men tiden kan variera från bank till bank. Om du skulle få en avi som vanligt med ett OCR-nummer på har autogirot inte börjat gälla än. Då ska du betala avin. Om något är fel med ansökan kontaktar vi dig för kompletterande information.

Det smidigaste är att använda länken till Bankgirots onlineanmälan överst på den här sidan, men du kan också ladda ner en blankett som pdf nedan, fylla i uppgifterna, skriva ut och posta till oss: Stockholmshem, Box 9003, 102 71 Stockholm.