Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Nyinflyttad

Välkommen till oss på Stockholmshem! Att byta bostad är för många ett stort steg och det är mycket som ska ordnas i samband med en flytt.

Vi hoppas att du ska trivas hos oss!

Flyttanmälan

Gör en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokförings­adress. Enligt lag måste du anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när du flyttar. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, postfack, när du loggar in på Mina sidor här på vår webb eller i ditt kontrakt. 

Elabonnemang

När du flyttar in ska du på en gång teckna elnätsavtal med Ellevio. OBS! Det gäller inte om du flyttar in i en studentlägenhet, läs mer nedan.

Ellevio äger Stockholms elnät, och därför måste du teckna avtal med dem för att få tillgång till nätet. Läs mer på Flytthjälpen hos Ellevio.

Välj också vilken elleverantör du vill teckna elavtal med, alltså de som ska leverera el till dig i Ellevios nät. Om du inte väljer någon leverantör lämnar Ellevio uppdraget till det företag som de har sitt anvisningsavtal med.

Att själv försöka jämföra priser kan vara svårt, det finns många leverantörer att välja mellan. Ta gärna hjälp av Konsumenternas energimarknadsbyrå, de har till uppgift att ge konsumenter kostnadsfri vägledning i frågor som rör elmarknaden.

Glöm inte att avsluta ditt gamla elnätsavtal i den bostad du flyttar ifrån.

Om du vill byta elleverantör tecknar du bara ett elavtal med den leverantör du väljer och säger sedan upp elavtalet med din nuvarande leverantör. Den nya leverantören meddelar sedan nätägaren Ellevio om bytet.

I hyran för våra studentlägenheter ingår el. Det är ovanligt, men du som hyr studentlägenhet av oss behöver alltså inte teckna varken elnätsavtal eller elavtal.

Hemförsäkring

Alla som bor hos oss på Stockholmshem behöver ha en hemförsäkring, det är ett krav i hyresavtalet. En hemförsäkring är en stor trygghet, och viktig så att du inte ska drabbas ekonomiskt om det till exempel brinner eller blir en vattenskada i din lägenhet eller hos någon av dina grannar.