Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Säga upp lägenheten

Hos oss gäller en uppsägningstid på tre hela kalendermånader – två för studenter. Säg därför upp kontraktet i god tid innan du ska flytta.

Uppsägningstiden för en "vanlig" bostadshyresrätt är minst tre hela kalendermånader. Till exempel: om du säger upp din lägenhet den 4 januari upphör ditt hyreskontrakt den 30 april. Säger du upp hyreskontraktet den 25 februari upphör kontraktet den 31 maj.

Studentlägenheter har en uppsägningstid på minst två hela kalendermånader. Till exempel: om du säger upp din studentlägenhet den 4 januari upphör ditt hyreskontrakt den 31 mars. Säger du upp studentlägenheten den 25 februari upphör kontraktet den 30 april. 

Vid dödsfall kan uppsägningen ske med en månads uppsägningstid om dödsboet säger upp hyresavtalet inom en månad från dödsfallet. Då ska alla dödsbodelägare underteckna uppsägningen och det ska även bifogas ett registerutdrag som visar att personen är avliden.

Bekräftelse inom en vecka 

När vi tagit emot din uppsägelse skickar vi alltid ut en skriftlig uppsägningsbekräftelse med information om besiktningstid med mera. Har du inte fått en sån bekräftelse inom en vecka efter att du varit i kontakt med oss och sagt upp din bostad bör du kontakta oss.