Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild av flerfamiljshus
    Planen är att bygga två sexvåningshus och två sjuvåningshus vid Toffelbacken med totalt 99 bostäder. Illustration: ÅWL Arkitekter
  • Illustration av sandfärgat punkthus.
    Mellan de nya husen blir det en innergård med uteplatser och plats för lek. Illustration: ÅWL Arkitekter.

Toffelbacken, Solberga

Stockholmshem planerar att bygga fyra hus med totalt 99 bostäder vid Toffelbacken i Solberga. Husen byggs med höga krav på hållbarhet och för att göra det enklare att leva klimatsmart kommer vi erbjuda tjänster som cykelpool och bilpool.

Planen är att bygga fyra punkthus norr om Toffelbacken i kvarteret Tåjärnet, med hyreslägenheter på 2-3 rum och kök. Husen byggs i så kallade Stockholmshus – välbyggda hus av hög kvalitet som utformas med omtanke om den befintliga bebyggelsen i området. 

Här vill vi göra det enklare att leva lite mer klimatsmart och förutom ett stort antal cykelparkeringsplatser kommer vi erbjuda tjänster som cykelpool, ”cykel-fixar-rum”, bilpool och leveransboxar för varor som beställs på nätet. På gården blir det 16 parkeringsplatser för bil varav två med laddstolpar för elbil.

Stockholmshusen byggs nära bra kommunikationer och i närheten ligger knutpunkten Älvsjö station med pendeltåg och ett stort antal busslinjer. Bussar går bland annat till Telefonplan där det finns anslutning till tunnelbanans röda linje. Det finns väl utbyggda cykelstråk, bland annat ett regionalt stråk om tar dig till City via Älvsjö-Södermalm.

I området finns förskolor, skolor, Solberga bollplan och Klacktorget med närservice. I Älvsjö centrum finns service och utbud såsom butiker, restauranger, kaféer, gym och vårdcentral.

Byggstart är planerad till våren 2024 och husen beräknas stå klara för inflyttning våren 2026.

De nya bostäderna är en del i stadens satsning att göra Solberga mer levande och att bygga 140 000 bostäder till år 2035.