Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Illustration av sandfärgat punkthus i sex våningar.
    Illustration: ÅWL Arkitekter.
  • Illustration av sandfärgat punkthus.
    Illustration: ÅWL Arkitekter.

Toffelbacken, Solberga

Stockholmshem planerar att bygga 99 bostäder vid Toffelbacken i Solberga. Husen byggs med höga krav på hållbarhet, och för att göra det enklare att leva klimatsmart kommer vi erbjuda tjänster som cykelpool, bilpool och leveransrum.

Planen är att bygga fyra punkthus norr om Toffelbacken i kvarteret Tåjärnet, med hyreslägenheter på 2-3 rum och kök. Husen byggs i så kallade Stockholmshus – välbyggda hus av hög kvalitet som utformas med omtanke om den befintliga bebyggelsen i området. På gården mellan husen blir det uteplatser och ytor för lek.

Här vill vi göra det enklare att leva lite mer klimatsmart och förutom ett stort antal cykelparkeringsplatser kommer vi erbjuda tjänster som cykelpool, ”cykel-fixar-rum”, bilpool och leveransrum för varor som beställs på nätet. På gården blir det 16 parkeringsplatser för bil varav två med laddstolpar för elbil.

Stockholmshusen byggs nära bra kommunikationer och i närheten ligger knutpunkten Älvsjö station med pendeltåg och ett stort antal busslinjer.

De nya bostäderna är en del i stadens satsning att göra Solberga mer levande och att bygga 140 000 bostäder till år 2035.