Tre leende personer i ett bostadsområde

Det här är Stockholmshem

I mer än 80 år har vi skapat nya bostadskvarter och hem till stockholmarna. Hos oss bor närmare 60 000 stockholmare – lika många som i en mellanstor svensk stad. Det gör oss till ett av landets största bostadsföretag.

Stockholmshem är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår ägare har gett oss uppdraget att bidra till att uppfylla stadens vision om tillväxt, utveckling och att vara en attraktiv stad att leva och verka i.

Det är ett uppdrag som vi är stolta över och som en del av allmännyttan går vårt ansvar långt utanför att producera nya bostäder och utveckla fastigheter. Tillsammans med våra hyresgäster arbetar vi för att öka tryggheten och skapa en bättre miljö i deras bostadsområden. På så sätt bidrar vi till ett trivsamt samhälle för alla stockholmare.

Sedan Stockholmshem bildades 1937 har vi varit en viktig aktör i stadens utveckling och utbyggnad. Hundratusentals människor har bott hos oss genom alla år. Utifrån de erfarenheterna bygger vi nu för framtiden – ett boende som på alla sätt är välkomnande, bekvämt och tryggt.