Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Transporter och mobilitet

Transporter till våra byggen ska ske med bra bränslen, det kräver vi i upphandlingar. När vi bygger om eller bygger nytt vill vi underlätta ett klimatsmart resande till för våra hyresgäster. Bland annat med initiativet ”Klart för laddplats”, där vi är en av sex allmännyttiga bostadsbolag som ger våra hyresgäster möjlighet att gå före i omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Våra första Stockholmshus i Rågsved är exempel på ett pilotprojekt i mobilitet där staden testar nya lösningar för hållbart resande. Hyresgästerna erbjuds flera klimatsmarta tjänster, som 280 cykelparkeringsplatser, ett cykelfixarrum, cykel- och bilpool samt parkeringsplatser med laddplats för elbil.

Genom upphandling ställer vi också krav på entreprenörers och leverantörers transportlösningar. Till exempel kräver vi att de maskiner och fordon som används på våra byggarbetsplatser ska ha bra standard och bränsle. 

Klart för laddplats

Elektrifieringen av personbilstrafiken ökar, men takten i omställningen behöver gå snabbare än i dag. En förutsättning för att skaffa elbil är för de flesta att man kan ladda den där man bor.

Därför är vi på Stockholmshem med i initiativet ”Klart för laddplats”. Tillsammans med ÖrebroBostäder AB, Lunds kommuns fastighets ABKopparstaden ABHalmstads Fastighets AB och Stena Fastigheter ger vi våra hyresgäster möjlighet att gå före i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Fram till år 2030 ska vi förse 80 procent av våra parkeringsplatser med möjlighet att ladda elbilar, en satsning som omfattar nästan 10 000 platser.