Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Nyckel i lås i säkerhetsdörr

Lås & nycklar

Ta alltid med dig din legitimation när du ska hämta nycklar!

Utelåst?

Har du tappat dina nycklar eller blivit bestulen? Kontakta en låssmed. Vi har inga huvudnycklar. Ha gärna extranycklar hos någon som du känner som bor i närheten. Är det något problem med själva låset? Det fixar vi. 

Porttelefon

Du som har porttelefon i ditt hus öppnar porten till en besökare som ringer genom att trycka 5 eller * (beroende på vilken typ av porttelefon det är).

På natten, mellan kl 21 och 06, syns inga namn i porttelefonen. Besökaren måste då känna till ditt mobilnummer och ringa till det i porttelefonen. Du släpper in som vanligt med 5 eller * – eller lägger bara på, om du inte vill släppa in besökaren. 

Behöver du byta nummer? Registrera bytet här på Mina sidor så fixar vi inom ett par arbetsdagar.

Varje lägenhet får ha max två nummer i porttelefonen, en per person.

Ett tips är att testa att ringa till dig själv från porttelefonen och spara numret i din adressbok som "porttelefon", så att du känner igen det.

Nyinflyttad?

När du flyttar in i din lägenhet hämtar du dina nycklar på ditt besökskontor tidigast efter klockan 13.00 på inflyttningsdagen. Du kan också välja att komma en senare dag (under våra ordinarie öppettider). Om tillträdesdagen infaller på en lördag, söndag, annan allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton hämtar du istället ut nycklarna på ditt besökskontor nästa vardag. Nycklarna måste kvitteras ut personligen. Kan du inte komma själv? Då kan du ge någon fullmakt att kvittera ut dem åt dig. Skriv ut och fyll i fullmakten nedan. Den personen måste också ha både sitt och ditt leg med sig.

Våra besökskontor hittar du här.

Lås-service och låsbyte

Du ansvarar själv för lås och nycklar till din lägenhetsdörr och kan byta lås om och när du vill. Är du nyinflyttad byter vi ditt lås gratis inom tre månader från det att du har flyttat in. Extranycklar köper du hos låssmeden. 

Patentlåset kan du själv smörja om det kärvar, eller hör av dig till oss. Men det av låsen som har en lång smal nyckel, det så kallade tillhållarlåset, sjutillhållarlåset eller polislåset, ingår inte i vår service. Behöver du service av ditt sjutillhållarlås, hjälp med att byta eller kopiera nycklarna – kontakta valfri låssmed. Om du smörjer ett sjutillhållarlås själv kan det gå sönder. 

Gemensamma utrymmen

Du kan beställa extranycklar till alla gemensamma utrymmen förutom vind- och källarförråd samt tvättstuga. Borttappad nyckel debiteras.

Elektroniska nycklar

Vissa områden har elektroniska nyckelbrickor till port, garage och tvättstugor. För att få en ny bricka vänder du dig till ditt distriktskontor. Brickan måste kvitteras ut personligen. Kan du inte komma själv? Då kan du ge någon fullmakt att kvittera ut brickan åt dig. Skriv ut och fyll i fullmakten nedan. Den personen måste också ha både sitt och ditt leg med sig.

Säkerhetsprodukter

I Fint Hemma-sortimentet finns ett antal säkerhetsprodukter som du kan beställa som tillval. Till exempel säkerhetsdörr, fönsterspärrar och lås för terrassdörr. Beställer du en säkerhetsdörr ingår ett niotillhållarlås, kallas ibland ”polislås”. Du ansvarar själv för service och funktion. Vill du installera ett sjutillhållarlås gör du det genom låssmeden. Låset är då ditt eget och du ser till att låset servas.

Priser låsbyte & nycklar:

  • Lås med Assa/Abloy enkelcylinder, nyckelcylinder på utsidan och vred på insidan, 1250 kr inklusive montering och tre nycklar.
  • Lås med Assa/Abloy dubbelcylinder, nyckelcylinder både på ut- och insidan, 1700 kr inklusive montering och tre nycklar.
  • Äldre nycklar till port/källare, cykelrum, barnvagnsrum, lägenhetsförråd (Assa 700 eller Abloy) 250 kr.
  • Nyare nycklar till port/källare, cykelrum, barnvagnsrum, lägenhetsförråd (Assa Twin) 250 kr.
  • Nycklar till postboxar/motorvärmare 150 kr.
  • Elektroniska låsbrickor 200 kr.
  • Bokningscylinder till tvättstugan 350 kr.