Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Tips för en härligare sommar

Alla ska trivas i våra områden, och samsas om grillar och gårdar. Vi får många frågor om balkonglådor, musik och annat som hör sommaren till. Här försöker vi svara på de vanligaste.

Grilla gärna, men visa hänsyn och tänk på brandsäkerheten!

Grillning

På våra gårdar kan du grilla på våra fasta grillplatser. 

Fest och musik

Om du har fest och umgås på gården eller balkongen, tänk på att röster och musik kan störa.

Balkonglådor

  • Häng gärna upp balkonglådor men se till att de hamnar innanför balkongräcket, inte på utsidan där de kan falla ner och skada någon.
  • Tänk också på hur du vattnar så att det inte rinner ner till grannen under.

Husdjur

Se efter dina husdjur så att de inte förorenar lekplatser eller trädgårdsytor, och plocka upp efter dem vid behov. Mata inte heller fåglar från fönster, balkong eller på marken, det kan locka till sig råttor och möss.

Leksaker och egna utemöbler

Det ska se snyggt och prydligt ut på våra gårdar. Om du tar ut kubbspel, solstol eller andra somriga saker, eller om barnen har leksaker ute på gården, ska du ta reda på dina grejer efter att du använt dem. Du som har barn ansvarar för att de känner till reglerna.

Tvätta bilen

Tvätta alltid i en gör-det-själv-hall eller i en automatisk biltvätt. Det är inte tillåtet att tvätta i våra garage eller på gator eller mark som tillhör Stockholmshem.

Varför? Jo, det smutsiga vattnet rinner ner i gatubrunnarna som ofta leder rakt ut i närmsta vattendrag. I en biltvätt tar de i stället hand om det förorenade vattnet.