Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Praktik och examensarbete

Söker du praktikplats? Ska du skriva examensarbete? Vill du få arbetsliverfarenhet och testa dina kunskaper i praktiken?

Vad roligt att du har hittat till oss. När vi har möjlighet tar vi gärna emot praktikanter och dig som vill göra ditt examensjobb hos oss. Du får komplettera dina teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter och vi kommer i kontakt med framtida medarbetare. Win-win!

Just nu har vi inga praktikplatser eller ex-jobb, men så fort vi har något att erbjuda hittar du dem här. Håll utkik!

Praktik

Vi tar emot praktikanter inom många olika yrkesområden, men framför allt inom fastighetsteknik och förvaltning. Vi prioriterar dig som har praktik som en del av din utbildning.

Examensarbete

Vi erbjuder möjlighet till ex-jobb med verklighetsförankring som vi som organisation (och förmodligen också andra framtida arbetsgivare) har nytta av. Och du får erfarenhet från verkligheten, några handledningstillfällen och kontakt med personer inom Stockholmshem (och eventuellt andra inom byggbranschen).

Stockholmshem samarbetar med Jobbsprånget

Så ofta vi har möjlighet tar vi emot praktikanter via Jobbsprånget. Jobbsprånget är ett nationellt praktikprogram som erbjuder fyra månaders praktik till nyanlända akademiker: ingenjörer, arkitekter, naturvetare och ekonomer. Syftet är att ta tillvara kompetens och göra det möjligt för fler att komma ut på den svenska arbetsmarknaden, samtidigt som vi breddar vår rekryteringsbas. 

Mer om Jobbsprånget på jobbspranget.se.