Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
 • Illustration över kvarter med sex flerfamiljshus.
  Sex hus på Åkeshovsvägen i Bromma. Illustration: 3D House
 • Illustration av flerfamiljshus
  Vy från Åkeshovsvägen. Illustration: 3D House
 • Illustration av flerfamiljshus.
  Vy från Åkeshovsvägen. Illustration: 3D House
 • Illustration avflerfamiljshus
  Illustration: 3D House

Åkeshovsvägen, Bromma

Stockholmshem ska bygga 96 bostäder längs Åkeshovsvägen i Åkeslund. Här är det nära till både natur, service och affärer, och i närheten stannar flertal bussar som snabbt tar dig till Brommaplan. Inflyttning är planerad till 2025.

Husen byggs på egen mark i kvarteret Örtuglandet 1, intill våra befintliga 60-talshus på Åkeshovsvägen. Det blir sex punkthus med totalt 96 hyreslägenheter på 2-4 rum och kök. Alla lägenheter blir ljusa och välplanerade och husen anpassas till omgivningen och den befintliga bebyggelsen. Mellan husen blir det en gård med växlighet, pergola och sittplatser och det blir en ny lekplats.

I området finns förskola, bollplaner, lekparker och grönområden med promenadstråk. Bara en bit bort ligger Judarskogens naturreservat och populära Ängbybadet.  

I närheten stannar flera bussar som snabbt tar dig till knutpunkten Brommaplan, som ligger cirka 500 meter bort, där det finns tunnelbana och ett flertal busslinjer. På Brommaplan finns service och utbud såsom matvarubutik, restaurang, kafé, vårdcentral, apotek och butiker.

Det finns flera väl utbyggda cykelstråk, bland annat Hässelbystråket som sträcker sig från Hässelby via Bromma till City. För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen skapar vi 240 parkeringsplatser för cykel och det finns planer på cykelpool och bilpool. I ett garage under de nya husen blir det 94 parkeringsplatser för bil, varav tre för handikapparkering och tio platser med laddstolpe. 

Husen byggs med höga krav på hållbarhet och effektiv energiförsörjning.

De nya bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2035.

Husen beräknas stå klara för inflyttning under 2025.