Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Del av visionsbild, brun tegelfasad.
    Del av visionsbild. Illustration: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

Stockholmshem bygger: 152 nya student- och ungdomslägenheter på Kungsholmen

Med bästa läge i Stadshagen på Kungsholmen bygger Stockholmshem hyresbostäder till studenter och ungdomar – nära kollektivtrafik, shopping, service, parker och vatten. Husen beräknas stå klara för inflyttning 2022/23.

Stockholmshem bygger 152 nya student- och ungdomslägenheter på Sankt Göransgatan, mellan Fridhemsplan och Hornsberg. Tillsammans med befintliga lägenheter, som rustas upp, blir antalet student- och ungdomsbostäder totalt 229. Bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2040.

– Det är fantastiskt glädjande att äntligen kunna bygga för unga, både studenter och andra, i ett så centralt läge. Stockholmshem visar i detta projekt också att vi fortsätter att bygga klimatsmart med solceller och massor av cykelplatser, säger Björn Ljung (L) ordförande i Stockholmshem.

– Att dessutom fortsätta att bygga ihop Stadshagen med övriga Kungsholmen är en fin bonus.

Det blir två nya åtta- respektive niovåningshus samt en påbyggnad på ett befintligt lägre hus. Lägenhetsstorlek är framför allt ettor men det byggs även ett antal tvåor. De båda husen binds samman av en gång och i det ena huset planeras ett kafé på bottenvåningen.

För att göra det enklare för hyresgästerna att resa klimatsmart i vardagen skapar Stockholmshem cirka 260 cykelparkeringsplatser. Solceller på taken ska generera förnybar el som används för drift av bland annat ventilation, fläktar och hissar.

Projektet startade i december 2020. Husen beräknas stå klara för inflyttning 2022/2023.

Stadshagen utvecklas med närmare 1 800 bostäder. I området planeras även en ny grundskola, fem nya förskolor samt fotbollsplaner och en tennishall under mark.