Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
 • Innergård med nyplanterade träd
  Linaberg i Bromma. Foto: Stockholmshem
 • Husfasad med balkonger
  Parkhuset i Rosenlundsparken. Foto: Stockholmshem
 • Flygfoto: hustak med solceller
  Solceller på taken på de nya husen i Rågsved. Foto: Gustav Kaiser.
 • Ett vardagsrum
  Ett vardagsrum i vårt nya hus i Solberga. Foto: Gustav Kaiser

Stockholmshem bygger: 595 nya lägenheter inflyttade och klara 2021

Under 2021 har vi färdigställt 595 lägenheter åt gamla och nya stockholmare. Bostäderna finns i hela Stockholmsområdet, från Södermalm och Rågsved till Bromma, Solberga och Årsta.

I en stad som växer behövs fler attraktiva hyreslägenheter i olika lägen, både i stadens ytterstadsområden och mer centralt. Stockholmshem bygger för alla, från studentlägenheter och tillfälliga bostäder för nyanlända till hyresrätter i stadens stora stadsutvecklingsområden.

Färdigställda hyreslägenheter 2021

 • Rågsved: Stockholmshus med 102 lägenheter på Hagsätravägen. Stockholmshems första Stockholmshus – ett sätt att bygga effektivare och med lägre kostnader. Stockholmshusen har hög hållbarhetsprofil och Hagsätravägen är dessutom ett pilotprojekt i mobilitet där vi testar flera klimatsmarta tjänster, framförallt med fokus på hållbart resande. Projektet omfattar två sexvåningshus med 102 lägenheter på 1-4 rum och kök.
 • Bromma: Vi utvecklar Brommas nya stadsdel Mariehäll med 131 lägenheter i kvarteret Linaberg. Det är den sista delen av ett stort projekt med totalt 370 lägenheter (övriga stod klara 2020). De nya stadskvarteren bidrar till levande stadsdel med förskola i två plan, restauranglokal och fler kommersiella lokaler. Linaberg består av 131 hyresrätter på 1-5 rum och kök, inklusive två etagelägenheter.
 • Beckomberga: 73 tillfälliga bostäder för nyanlända familjer. Stockholmshem har stadens uppdrag att bygga genomgångsbostäder för nyanlända stockholmare, bland annat i form av modulhus. Bostäderna byggs på tidsbegränsade bygglov och hyrs ut till stadens bosociala resurs, SHIS.
 • Årsta: 113 lägenheter i kvarteren Sävlången-Idlången. Stockholmshem bygger två kvarter i Valla Torg med totalt 160 hyresrätter och en förskola på Årstastråket. 113 lägenheter var klara för inflyttning under hösten 2021, resterande under vinter/vår 2022. Lägenheterna är på 2-5 rum och kök.
 • Södermalm: 129 lägenheter i Rosenlundsparken. Två byggnader med både lägenheter och kommersiella lokaler, något som är viktigt för stadens visioner och planer för hela området; att skapa fler bostäder och öka tryggheten genom mer liv och rörelse. Lägenheterna är på 1-4 rum och kök.
 • Solberga: 47 lägenheter i kvarteret Karneolen (av totalt 80, varav resterande står klara under 2022). Kvarteret omfattar totalt två Stockholmshus – ett sätt att bygga effektivare och med lägre kostnader med höga krav på hållbarhet och effektiv energiförsörjning. Bostäderna är på 1-4 rum och kök.

Stockholmshems hyresrätter – så funkar det

Alla Stockholmshems bostäder förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. De som är hyresgäster hos Stockholmshem eller något av de andra kommunala bostadsbolagen i Stockholm har möjlighet att byta sin bostad via den gemensamma interna byteskön. Den sköts helt av Bostadsförmedlingen. Tillfälliga bostäder för nyanlända hyrs ut till SHIS, stadens bosociala resurs.