Till startsidan på stockholmshem.se

Det här fixar du! Städa golvbrunnen

Syntolkning av filmen.

En blond tjej med långt hår står i sin lägenhet.

Hon säger:
"Ibland rinner inte vattnet undan i badkaret eller duschen. Ofta sammanfaller det med att det luktar väldigt äckligt. Det tyder på att avloppsbrunnen måste rensas. Men det är ju bara att fixa. Så här gör du: Hämta en hink och nåt att pilla upp gallret med, till exempel en skruvmejsel eller en gaffel."

Hon går in i badrummet, till badkaret och böjer sig ner på knä med en gaffel i handen. Hon kilar in skruvmejseln i gallret som täcker golvbrunnen och lyfter bort gallret.

Hon säger:
"Ta bort gallret. Plocka upp den lilla korgen där all smuts har samlats. Och så rensar du ur den. Hon häller innehållet från den smutsiga korgen i en hink. Ta diskborste och till sist papper för att städa ur det sista i den smutsiga korgen. Sätt tillbaka korgen och gallret. Testa så att stoppet är borta genom att sätta på vattnet."

Hon tar duschslangen, sätter på vattnet och spolar.

Hon säger:
"Rinner det fortfarande dåligt? Ta bort hår och annat som samlats i bottenventilen på badkaret och i rören under badkaret. Ta sen skräpet från hinken och släng i papperskorgen. Och häll ner vattnet i toan, och spola. Då var det klart!"

Det du behöver för att få en bra avrinning i badkar och dusch är: En hink och en papperskorg, en skruvmejsel eller gaffel, ett par handskar, toapapper och en diskborste.

Det kanske verkar lite skräckinjagande, men du klarar det här! Har du istället en gjutjärnsbrunn? Ta bort gallret, ta sedan bort allt skräp och släng i papperskorgen.

Spola aldrig ner annat än toapapper och det som passerat genom
kroppen i toan.