Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Sensor på vägg i lägenhet
    Sensorn monteras på väggen i hallen. Foto: Stockholm Exergi

Sensorer i 24 000 lägenheter – för ett optimalt inomhusklimat

I fler än 24 000 av våra lägenheter sitter det en liten dosa som mäter inomhusklimatet. Med hjälp av den får du en jämn och bra inomhustemperatur – och vi kan spara energi.

Sensorn är en liten, trådlös och batteridriven dosa som monteras på väggen i hallen. Den skickar data med jämna mellanrum om klimatet i lägenheten till oss på Stockholmshem. Informationen om temperatur används för styrning av värmesystemet och hjälper oss att hålla en jämn och bra uppvärmning.

Temperaturen mäts både inomhus och utomhus på olika punkter i huset. Till exempel registrerar systemet väderprognoser och hur huset reagerar när solen lyser på det och kan på så sätt förutse den mängd värme huset behöver för att hålla rätt temperatur.

Vi är uppkopplade mot fastigheten dygnet runt och kan därmed styra byggnadens värme för en jämnare innetemperatur. För att vi ska få rätt data är det viktigt att sensorn inte flyttas eller täcks över. Batteriet har en livstid på omkring tio år och det är Stockholmshem som ansvarar för att byta det när det är dags.

Sensorerna hjälper oss minska energianvändningen, och därmed vår klimatpåverkan.