Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
 • Vardagsrum med parkettgolv
  Ljus, luftig planlösning och 2,5 meter i takhöjd. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Vardagsrum med stora fönster.
  Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinläpp. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Balkong i sol
  Alla lägenheter (utom tre) har balkong eller uteplats. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Sovrum med ljusa väggar
  Alla rum är målade i ljusa neutrala toner. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Rum med soffa, symaskin och gitarr
  Äntligen plats för älsklingshobbyn? Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Ett sovrum med våningssäng och skrivbord
  Plats att växa? De allra flesta lägenheterna i huset är treor, med rum för barn. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Hall i öppen planlösning
  En rymlig och välkomnande hall. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.

Lägenheterna & husen

Lägenheternas väggar, dörrar och tak går i neutrala ljusa toner. Det lyfter fram golvet och fönsterbrädorna i natursten och är en fin grund redo för dig att inreda och sätta din personliga prägel på.

Lägenheterna är yteffektiva med stora fina ljusinsläpp och en takhöjd på 2,5 meter. Alla lägenheter utom tre har uteplats eller balkong. 

Ytskikt

Alla lägenheter har ek- eller askparkett i samtliga rum, målade väggar i varmt bruten vit och fönsterbänkar i natursten, kalksten. 

 • Detaljbild av fönster med radiator
  Hållbara material av hög kvalitet. Till exempel parkettgolv i alla rum (förutom badrum och hall) . Foto: Bengt Alm.

Kök

Köksskåp från Vedum, målade i varmt antikgrå. Lamiatskiva "Virrvarr" silver, stänkskydd i vitt kakel (100x300 mm) och ljusgrå fog. Rostfri diskbänk, vit kyl och frys från Electrolux samt vit spis med glaskeramikhäll och ugn, också från Electrolux. Förberett för mikro och diskmaskin.

 • Kök med arbetsbänk
  Kök från Vedum. Bänkskiva Virvarr silver och stänkskydd i vitt kakel. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Detaljer kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Kök med vita väggar och vitvaror.
  Spisen har glaskeramikhäll. Bilden är från ett liknande Stockholmshus. Planlösning och detaljer kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Närbild på kökslucka med handtag.
  Klassiska beslag och mjukt gråa köksluckor. Bild från Västertorpsvägen.
 • Närbild på köksfläkt av märket Franke.
  Spiskåpa med köksfläkt Franke. Bild från Västertorpsvägen.
 • Köksbänk med diskho.
  Vitt liggande kakel på väggarna i kökets arbetsyta. Bild från Västertorpsvägen.

Badrum

Väggar med vitt matt kakel, grått klinker på golven. Badrumsskåp, spegel och armatur ovanför tvättställ. Eluttag. Draperiskena vid dusch. De större lägenheterna har alla separat tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) med överliggande bänkskiva i virrvarr silver. Tvåorna är utrustade med kombimaskiner tvätt/tork.

 • Badrum med tvättmaskin och torktumlare
  I alla badrum finns tvätt- och torkmöjligheter, eftersom huset saknar gemensam tvättstuga. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat Stockholmshus. Planlösning kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Toalettstol och handfat
  Vitt kvadratiskt kakel på väggarna och grått klinker på golvet i badrummet. Bild från Västertorpsvägen.
 • Toalettstol bredvid duschhörn.
  Helkaklat dusch-hörn. Bild från Västertorpsvägen.

Förvaring

I alla lägenheter finns ett förråd på 2-5 kvadratmeter beroende på lägenhetens storlek. Observera att det inte finns några ytterligare förvaringsutrymmen i huset utan du behöver ha all din förvaring i lägenheten.

 • Sovrum med dörr mot garderob/förråd
  Förråd finns i lägenheten, huset saknar källar- eller vindsförråd. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat hus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Garderob med klädstång och spegel.
  Förrådet är inrett med klädstång och hylla. Bilden är från en visningslägenhet i ett annat hus. Planlösning och ytskikt kan skilja något. Foto: Gustav Kaiser.
 • Tom walk in closet med vita väggar.
  Gott om plats för kläder, julpyntet och hockeyutrustningen. Foto: Bengt Alm.

Allmänna utrymmen

Hiss finns för alla våningsplan. Rullstols- och barnvagnsrum på plan 0 i alla trapphus. På entréplan finns postboxar och alla lägenheter har också en tidningshållare utanför lägenhetsdörren.

Till huset skapar vi 43 parkeringsplatser. 19 av dem får möjlighet till el-laddning. Fyra av parkeringsplatserna med laddstolpe är reserverade för rörelsehindrade. 

I det här huset finns inte någon gemensam tvättstuga. Istället har alla lägenheter egen tvättmaskin och torktumlare, eller kombimaskin. Det finns heller inga vinds- eller källarförråd.

Utemiljön & gården – en naturinspirerad lekplats

På gården skapar vi en "lekotop". Det betyder att det inte blir någon traditionell lekutrustning utan istället riktar vi fokus på naturlek och biologisk mångfald. Gårdens mittpunkt är den blommande gräsmattan som bjuder in till lek och blir ett mjukt golv för picknickfilten. Två ståtliga träd stod redan på platsen, och dem har vi kunnat spara genom byggprojektet. Nu ramar de in och ger en rofylld plats för fågelkvitter i skuggan. Mellan stenar porlar en liten sandig bäckfåra, som leder till det som inte är en sand"låda" utan istället är inramat av stockar och stenar. Vi ställer iordning en grillplats och sittplatser under tak. Dessutom kommer det finnas en gemensamhetsodling där du har möjlighet att odla tillsammans med andra grannar i en liten odlingslott.

 • Illustration av grönskande innergård.
  En lekotop bjuder in till naturlig lek och återhämtning och ger oss dessutom ekosystemtjänster. Illustration: Urbio.
 • Kartbild över innergård med siffror.
  1. Lund med två ståtliga träd. 2. Blommande gräsmatta. 3. "Bäckfåra" med sand- och vattenlek. 4. Odling 5. Leksnår 6. Grillplats med sittplatser. Illustration: NCC

På gårdarna finns också cykelpollare och cykelhus samt tre sopkärl och ett miljöhus för källsortering.

Husen

Det nya kvarteret består av tre fyravåningshus samt ett femvåningshus, som bildar ett öppet kvarter med en gemensam gård i mitten. De olika husen får olika fasadnyanser sand, varmvit och grönt och smälter in i områdets typiska 50-talskaraktär. Entréerna är klädda med träpanel och har glasade dörrar.

 • Husentré i ek.
  Portarna är klädda i ek. Bilden är från ett annat Stockholmshus. Foto: Gustav Kaiser.
 • Närbild porthandtag formad som en katt
  Porthandtagen är konstnärligt formgivna. Bilden är från en ett annat Stockholmshus. Foto: Gustav Kaiser.

Området & kommunikationer

Västertorps tunnelbanestation ligger cirka 600 meter bort. I närheten ligger Handelsplats Västberga med butiker, apotek och flera restauranger. Närmaste vårdcentral ligger i Älvsjö. Både kommunala och privata förskolor och skolor finns i närområdet.

Hållbart på olika sätt

Husen har hög hållbarhetsstandard. Till exempel har kvarteret har ett system för att ta tillvara och rena regnvatten för bevattning. Energiförsörjningen kommer från fjärrvärme, bergvärme, solvärme och solceller. Varje lägenhet har individuell mätning och fakturering av varmvattenförbrukningen. Den som är duktig på att hushålla med varmvattnet får lägre kostnader.

Lägenhetsfördelning

 • 2 rok, ca 39 kvm: 9 st
 • 2 rok, ca 54 kvm: 20 st
 • 3 rok, 75-79 kvm: 45 st
 • 3 rok, ca 83 kvm: 2 st
 • 3,5 rok, 81-84 kvm: 4 st
 • 4 rok 86-87 kvm: 5 st
 • 4 rok ca 95 kvm: 1 st
 • 4,5 rok ca 96 kvm: 1 st
 • 5 rok ca 99 kvm: 4 st

Adresser

Västertorpsvägen 101-117.