Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild fastigheter
    Stockholmshusen anpassas till den omkringliggande bebyggelsen, exempelvis färgsättningen på fasaderna. Illustration: Nyréns Arkitektkontor.
  • Visionsbild fastigheter
    På innergården blir det en lund med fruktträd, lekplats, odlingslotter och köksö med uteplats. Illustration: Nyréns Arkitektkontor.
  • Vardagsrum
    Genrebild interiör: Alla lägenheter får ljusa öppna planlösningar, och balkong eller uteplats. Foto: Gustav Kaiser.

Västertorpsvägen, Hägersten

Stockholmshem ska bygga 91 bostäder längs Västertorpsvägen. Husen har höga krav på hållbarhet och energiförsörjning och det finns planer på bilpool och cykelpool. Här kan du leva bekvämt, modernt och klimatsmart. Husen beräknas stå klara för inflyttning våren 2024.

Vi ska bygga fyra Stockholmshus med totalt 91 hyreslägenheter i Västertorp, mellan våra befintliga 50-talshus och Good Morning Hotell. Lägenheterna är på 1-5 rum och kök, främst tvåor och treor. 

Stockholmhusen är ritade med stor omsorg om detaljer och i harmoni med den omkringliggande bebyggelsen. Karaktäristiska kännetecken är till exempel välkomnande, träklädda entréer med sittbänk, fönsteromfattningar med relief i putsen och dörrhandtag som utformats av konstnärer. Husen byggs med höga krav på hållbarhet och planeras med omsorg om människorna som ska bo i dem. 

Med entréer mot gatan och utomhusbelysning vill vi skapa mer liv och rörelse och göra området tryggare.

Vi satsar extra på effektiv energiförsörjning genom solceller på taken som genererar förnybar energi. Fjärrvärme kompletteras med bergvärme och dagvatten tas omhand med bland annat regnbäddar och ett fördröjningsmagasin under gården.

I området finns förskolor, skolor och det är gångavstånd till Västertorps centrum. Västertorps t-banestation ligger cirka 600 meter bort och därifrån tar du dig snabbt till knutpunkten Fruängen. Bussar som tar dig till Kungens Kurva och Skärholmen centrum stannar i närheten. På andra sidan E4:an ligger Mälarhöjdens idrottsplats med ishall, bollplaner och löparbanor.

På gården blir det 43 parkeringsplatser, varav fyra för handikapparkering. Sex p-platser får laddstolpe och 13 motorvärmare. För att göra det enklare att resa klimatsnart bygger vi drygt 200 cykelparkeringsplatser och det finns väl utbyggda cykelstråk. Längs E4:an går ett regionalt stråk som tar dig till City via Liljeholmen-Södermalm och söderut mot Botkyrka via Skärholmen.

Husen beräknas stå klara för inflyttning våren 2024. De nya bostäderna är en del i stadens satsning att bygga 140 000 bostäder till år 2030, och en del av Stockholmshusen för att snabbt och effektivt få fram nya bostäder.