Till startsidan på stockholmshem.se

Sävlången

I nybyggda Sävlången finner du ett boende för dig, oavsett om du är själv eller har familj.

Vi kommer att erbjuda bilpoolstjänster vid inflyttning.

I kvarteret Sävlången bygger vi 82 ljusa och välplanerade lägenheter med varierande takhöjder. Alla har balkong eller uteplats och vissa har både ock. Några har två balkonger. De som vetter mot tvärbanan är utrustade med bullerskärm i glas. Flera av lägenheterna har ljusinsläpp från två håll, och vissa från tre. 

Huset knyter an till byggnaderna i området och med de olika hushöjderna skapas en dynamisk och levande plats. Fasaden går i ljus puts och har träpanel vid balkongerna. Huset omges av grönska och med en kort promenad tar du dig till Årstafältet. Kvarteret gränsar till tvärbanan och Årstabergs pendeltåg ligger på bekvämt avstånd. Grannhuset kommer att få en ny förskola. 

Adress: Valla Torg 41-45.

Lägenheterna

När du flyttar till en nybyggd lägenhet i kvarteret Sävlången är du garanterad en grundstandard med bland annat vackra parkettgolv, helkaklat badrum, mikrovågsugn och diskmaskin. 

 • Generellt: Takhöjden varierar mellan 2,5 och 3,2 meter. Målade väggar i hall, vardagsrum, kök och sovrum. Helkaklade väggar i badrum. Mattlackad ekparkett i alla rum. Fönstren är försedda med persienner. Garderober finns i hall och sovrum. Fönsterbänkar av sten.
 • Badrum: Tvättställspaket med kommod och spegel med LED-belysning. Duschväggar i glas. Handdukstork i badrum, ej i de lägenheter med duschrum utöver badrum. Helkaklade väggar och klinkergolv. Förberett för tvättutrustning i 3–5 rum och kök, vid val av dusch. Extra duschrum/wc har tvättställ med spegel och klinkergolv.
 • Kök: Skåpsnickerier med släta luckor och lådor, spis med glaskeramikhäll och varmluftsugn, kyl och frys samt mikrovågsugn och diskmaskin. Bänkskiva i granit.
 • Balkong och uteplats: Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och är utrustade med eluttag och belysningsarmatur. Balkongplatta av slät betong. Undersidan är slät och vitmålad. Pinnräcke i metall.  Bullerskydd med glasskärm på balkonger som ligger mot tvärbanan.
 • Övrigt: Förrådutrymmen finns i källare och på entréplan. Postbox finns i entréhall och tidningshållare finns vid respektive lägenhetsdörr. Säkerhetsdörr i hall.
 • Sophantering: På gatan finns två miljörum för återvinning. 2 sopsugar finns i anslutning till huset.
 • Barnvagns- och rullstolsrum: Finns ett i varje trapphus, entréplan.
 • Cykelförvaring: Cykelrum (ca 60–80 platser) finns på entréplan samt cykelförråd på innergårdarna (ca 130 platser). Även cykelmek- och cykeltvättrum finns på entréplan.
 • Tvättstuga: Tillgång till tvättstuga och grovtvättstuga.
 • Bredband: I lägenheterna installeras bredband via fiber med hög kapacitet där du kan få tjänster för tv, telefoni och internet. Tjänsteutbud och annan information om fibernätet finns på stockholmshem.se/bredband.

Området

 • Gemensamhetsytor: På innergården finns bänkar och en pergola. Intill huset finns även en lekplats för barn upp till ca 6 år.
 • Parkering: I husets garage finns 23 platser för bilar och två för motorcyklar. Det finns platser anpassade för rörelsehindrade. Uthyrningen av garageplatserna sköts av Stockholm parkering. Ute på gården finns 24 markparkeringsplatser för bil. De hyrs ut av Stockholmshem. Vi kommer även att erbjuda bilpoolstjänster vid inflyttning.

Vi reserverar oss för avvikelser kan förekomma och att eventuella ändringar
kan ske under produktion.