Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
 • Visionsbild av projektet
  Illustration: 3D House
 • Visionsbild av projektet
  Illustration: 3D House
 • Visionsbild
  Illustration: 3D House
 • Visionsbild
  Illustration: 3D House
 • Visionsbild
  Illustration: 3D House

Sävlången & Idlången, Årsta

Stockholmshem bygger två hus med totalt 160 hyresrätter och en förskola på Årstastråket. Här har du nära till både grönområden och goda kommunikationer. Husen står klara för inflyttning under 2021-2022.

De nya husen byggs på egen mark i kvarteren Sävlången 2 och Idlången 3, intill våra befintliga 60-talshusen vid Valla Torg mellan Sandfjärdsgatan och Tvärbanan. Varje hus består av ett punkthus på 14 våningar som byggs samman med ett lägre hus med fyra våningar och en suterrängvåning. Lägenheterna är på 2-5 rum och kök och varje lägenhet får balkong eller uteplats.

Här finns flera välplanerade innergårdar och det är nära till grönområden och promenadstråk. Med en kort promenad tar du dig till Årstafältet. I området finns mataffär, restauranger och konditori.

Tvärbanan stannar i närheten och tar dig snabbt till knutpunkterna Årstabergs pendeltågsstation, Liljeholmen och Gullmarsplan. Årstastråket är en del i det regionala cykelnätet med väl utbyggda cykelstråk både mot Södermalm, västerut mot Årstaberg-Liljeholmen och österut mot Gullmarsplan-Globen.

För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen kommer vi erbjuda bilpool, och det blir 400 cykelparkeringsplatser och ett så kallat cykelkök där du kan serva din cykel. Det blir också 37 parkeringsplatser på gården och 42 i ett garage under husen.

De nya bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att utveckla stadsdelen Årsta som bland annat kommer bebyggas med 3000 nya bostäder till 2025.

Huset i kvarteret Sävlången är klara för inflyttning under våren-sommaren 2021. Huset i kvarteret Idlången beräknas stå klara för inflyttning under hösten/vintern 2021/22.

Adresser:
Valla Torg 41-45 och Sandfjärdsgatan 83-89