Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Illustration: 3D House
  • Illustration: 3D House

Karneolen, Solberga

Stockholmshem bygger 80 hyresrätter i så kallade Stockholmshus längs Folkparksvägen i Solberga. Husen byggs med höga krav på hållbarhet och effektiv energiförsörjning, och för att göra det enklare att resa klimatsmart bygger vi drygt 200 cykelparkeringsplatser. Husen står klara för inflyttning från hösten 2021.

Med en mix av energikällor värmer vi upp husen utifrån vad som är mest miljövänligt och effektivt över året.

Kjell Sundqvist, projektchef

Vid korsningen Folkparksvägen-Kristallvägen, i kvarteret Karneolen, bygger Stockholmshem två fyravåningshus med lägenheter på 1-4 rum och kök. Husens utformning passar in med den befintliga 50-talsbebyggelsen och med entréer och förgårdar mot gatan vill vi skapa mer liv och rörelse i området. Innergården inspireras av naturen runt omkring och här finns plats för både odling, avkoppling, lek och samvaro.

Lägenheterna är yteffektiva med stora fina ljusinsläpp och en takhöjd på 2,5 meter. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Här har du nära till fina naturområden, lekplatser, skola och Solberga bollplan. Bussar stannar i närheten och tar dig snabbt till både Telefonplan och Älvsjö centrum.

För att göra det enklare att resa klimatsmart bygger vi drygt 200 cykelparkeringsplatser och det finns planer på cykelpool och elbilspool. I anslutning till husen blir det ett 30-tal parkeringsplatser, varav några med laddstolpe för elbil.

Husen byggs med höga krav på hållbarhet och effektiv energiförsörjning. Solceller på taken genererar förnybar energi, växtbäddar och gröna tak renar dagvatten och fjärrvärmen kompletteras med bergvärme.

Stockholmshusen är en del i stadens satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2030.

Husen står klara för inflyttning från oktober 2021 till våren 2022.