Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild i två delar, ett högt fristående hus vid ett torg, samma hus inzoomat visar takterass
    Illustration Söderberg Söderberg
  • Visionsbild, ljusgrön fasad, indragna balkonger.
    Illustration: Söderberg Söderberg.

Bredholmstorget, Skärholmen

Stockholmshem bygger ett nytt landmärke i Skärholmen centrum. Det 21 våningar höga huset är del i satsningen på social hållbarhet och trygghet och rymmer såväl bostäder som arbetsplatser och kultur. Huset som beräknas stå klart under 2024 får förutsättningar att gjuta liv i platsen över dygnets alla timmar.

Huset byggs på Bredholmstorget, strax intill gallerian. I de översta våningarna blir det 102 lägenheter, och i de nedre delarna av huset blir det kontor, lokaler för kulturverksamhet och naturliga mötesplatser. Huset får fyra entréer, och alltså inga baksidor. Allt detta kan utveckla det som idag är en relativt tom och oanvänd yta till en trivsam, trygg och levande plats.

Om huset och området

Byggnaden får en milt grön färg med balkonger som löper runt hela huset, samt grönska och växtlighet som klättrar på fasaden. Husets 102 lägenheter är tvåor, treor och fyror. Alla lägenheter får balkonger, stora fönster för maximalt ljusinsläpp och en fantastisk utsikt. Både bostäderna och kontorsdelarna planeras för maximal effektivitet, flexibilitet och öppenhet i planlösningen, och genomgående används mycket naturmaterial. Huset får också flera terrasser för de som bor och jobbar i huset.

Huset beräknas stå klart för inflyttning under 2024.

Skärholmen centrum ligger 25 minuter med röd tunnelbanelinje från T-centralen och är ett levande centrum med torghandel, service och en stor galleria. Området är granne med det stora shoppingområdet Kungens Kurva och är dessutom en knutpunkt med både t-bana, flertalet busslinjer och väl utbyggda cykelstråk både mot såväl Stockholm och Södertälje som Huddinge och Skarpnäck.

Mälaren med strandpromenad och badplatser finns bara några kilometer bort liksom Gömmarens fina naturreservat med rekreation för alla årstider.

Skärholmen i fokus

De nya bostäderna är en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2040, och en del i Fokus Skärholmen, där Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng ingår. Det är alla områden som har stora naturvärden med flera fantastiska stränder och ett starkt levande centrum – viktiga och attraktiva platser för utveckling, så att fler kan bo och leva här. Stockholmshems satsning i centrala Skärholmen är därför en viktig symbol för utvecklingen av Fokus Skärholmen, där målsättningen är att skapa social hållbarhet och trygghet genom att bygga samman dessa fyra stadsdelar med fler bostäder, service och arbetsplatser genom en tätare och mer sammanhållen struktur.