Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild av flerfamiljshus med ljus fasad
    Bjursätragatan i Rågsved. Illustration: Nyréns Arkitektkontor

Bjursätragatan, Rågsved

Stockholmshem bygger 125 lägenheter i två hus i centrala Rågsved. Här är det nära till goda kommunikationer, service och naturreservat, och de nya bostäderna är en del i satsningen att göra området mer levande och tryggare.

Husen blir sex våningar höga och utgör ena halvan av ett nytt stadskvarter med två innergårdar. Lägenhetsstorlekarna spänner från ett rum och kök på ca 35 kvadratmeter upp till fyra rum och kök på omkring 87 kvadratmeter. Det ena huset kommer ligga längs med Bjursätragatan, det andra längs tunnelbanan. Husen byggs som så kallade Stockholmshus som inspireras av klassisk stockholmsarkitektur. Utformningen och fasadernas färger kommer att harmoniera med den befintliga bebyggelsen i området.

Entréer mot Bjursätragatan bidrar till att skapa en mer stadsliknande miljö som ska bidra till ett mer levande och tryggare område. I mitten av det nya kvarteret skapas en öppen plats och en fin gård.

Husen ligger bara några hundra meter från Rågsveds tunnelbanestation och Rågsveds torg, och i området finns flera grundskolor och förskolor. Runt knuten ligger Rågsveds naturreservat, som rymmer en mosaik av öppna ängsmarker, ädellövträd och barrskogsklädda höjder. Stockholms stad planerar också att bygga en trappa in till naturreservatet.

Husen beräknas stå klara för inflyttning våren 2025.

De nya bostäderna är en del i stadens satsning att bygga 140 000 nya bostäder till 2035. Det är också en del av Fokus Hagsätra Rågsved med planer på att bygga omkring 3 000 nya bostäder, fler förskolor, parker och lokaler för service och kultur.