Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild: Två Stockholmshus längs med Hagsätravägen
    Illustration: Nyréns Arkitekter

Hagsätravägen, Rågsved

Stockholmshem ska bygga 102 hyresrätter i Rågsved längs Hagsätravägen, med närhet till både natur, service och bra kommunikationer. För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen erbjuder vi också flera klimatsmarta tjänster. Husen beräknas stå klara för inflyttning under 2021.

Det blir två sexvåningshus, ett hus på vardera sidan om Hagsätravägen, med lägenheter på 1-4 rum och kök. Husens arkitektur anpassas till 50-talshusen och naturen i området. Entréer mot gatan ger ett mer levande område och bakgårdarna ligger mot naturmark. 

Här har du nära till både Rågsvedstorget och Hagsätra centrum. Bussar stannar i närheten och det är gångavstånd till tunnelbanans gröna linje. I området finns förskolor och grundskolor, Hagsätra IP samt parker och skog.

I anslutning till husen skapar vi 15 parkeringsplatser varav fyra platser med laddstolpe. För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen blir det cirka 280 cykelplatser, ett cykelkök där du kan serva din cykel och en bilpool. I ett leveransrum kan du enkelt hämta varor som beställs på nätet. 

Byggstart sker hösten 2019 och husen beräknas stå klara för inflyttning i början av 2021.

Detta är våra första så kallade Stockholmshus och en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till år 2030. De nya bostäderna är också en del i Fokus Hagsätra-Rågsved där staden vill utveckla området med cirka 3000-4500 nya bostäder och mer service för att stärka centrumen och öka tryggheten i hela området. 

Adresser: Hagsätravägen 116, 118, 120, 121, 123 och 125.