Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Visionsbild: Två Stockholmshus längs med Hagsätravägen
    Illustration: Nyréns Arkitekter

Hagsätravägen, Rågsved

Stockholmshem bygger 102 hyresrätter i Rågsved längs Hagsätravägen, med närhet till både natur, service och bra kommunikationer. För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen erbjuder vi också flera klimatsmarta tjänster. Husen beräknas stå klara för inflyttning från årsskiftet 2020/2021.

Här blir det bland annat bilpool, cykelkök och leveransrum som gör det enklare att leva lite mer klimatsmart.

Mikaela Ericsson, projektledare

Det blir två sexvåningshus, ett hus på vardera sidan om Hagsätravägen, med lägenheter på 1-4 rum och kök. Husens arkitektur anpassas till 50-talshusen och naturen i området. Entréer mot gatan ger ett mer levande område och bakgårdarna ligger mot naturmark. 

Här har du nära till både Rågsvedstorget och Hagsätra centrum. Bussar stannar i närheten och det är gångavstånd till tunnelbanans gröna linje. I området finns förskolor och grundskolor, Hagsätra IP samt parker och skog.

I anslutning till husen skapar vi 15 parkeringsplatser varav fyra platser med laddstolpe. För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen blir det cirka 280 cykelplatser varav några för lådcykel, och ett cykelkök där du kan serva din cykel och en bilpool. Det finns också planer på cykelpool. I ett leveransrum kan du enkelt hämta varor som beställs på nätet. 

Här satsar vi också på solenergi. Solceller på taken genererar förnybar el som används för drift av bland annat ventilation, fläktar och hissar. Dagvattnet tas omhand med växtbäddar.

Husen beräknas stå klara för inflyttning i januari-februari 2021.

Detta är våra första så kallade Stockholmshus och en del i Stockholms stads satsning att bygga 140 000 nya bostäder till år 2030. De nya bostäderna är också en del i Fokus Hagsätra-Rågsved där staden vill utveckla området med cirka 3000-4500 nya bostäder och mer service för att stärka centrumen och öka tryggheten i hela området. 

Customer service