Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Open House – guidade visningar av spännande hus

Välkommen in! Stockholms mest spännande byggnader och platser öppnar upp första helgen i oktober. Open House är en festival där du får gå in i hus som du annars inte har tillgång till. Kolla in programmet och passa på att besöka de platser du varit nyfiken på.

Stockholmshem har tre hus med i festivalen i år.

Parkhuset i Rosenlundsparken

Resultatet av en internationell arkitekttävling och finalist i Årets Stockholmsbyggnad 2022. Huset står som ett utropstecken jämfört med bebyggelsen runt omkring. Guidar i huset gör arkitekten Björn Wiklander. Lördagen den 1 oktober kl 13.

Läs mer om guidningen av Rosenlundsparken här.

Plusenergihuset Backåkra

Spjutspetsteknik och design går hand i hand i Stockholms energisnålaste hus. Det här är Stockholms första flerfamiljshus som genererar mer energi än det gör av med: plusenergihus. Fredagen den 30 september kl 15 och söndagen den 2 oktober kl 11.

Läs mer om guidningen av Backåkra här.

Stockholmshus Hagsätravägen

Vinnaren av årets nyproduktion har fokus på lågt klimatavtryck och hållbara utemiljölösningar. Här harmoniserar modern arkitektur med befintlig 50-talsbebyggelse. Lördagen den 1 oktober kl 13.

Läs mer om guidningen av Stockholmshuset här.

Fler Stockholmshus

Stockholmshus är ett koncept med unik gestaltning och effektiv produktion. Förutom vårt på Hagsätravägen i Rågsved finns det fler Stockholmshus att kika på, byggda av andra än Stockholmshem. Du kan besöka Svenska Bostäders Stockholmshus i Tensta samt Familjebostäders Stockholmshus – ett av stadens första – i Farsta.