Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Ny hyra för 2021 dröjer

Hyresförhandlingen för 2021 mellan bostadsbolagen i Stockholm stad och Hyresgästföreningen har inte kommit i mål. Därför går årets förhandling till medling i Hyresmarknadskommittén. Det betyder att vi ännu inte har något besked om din nya hyra och från vilket datum den kommer att gälla.

Den årliga hyresutvecklingen förhandlas mellan bostadsbolagen i Stockholm stad och lokala förhandlingsdelegationer från Hyresgästföreningen region Stockholm. Årets hyresförhandling för hyrorna 2021 har avbrutits och istället går parterna till medling hos Hyresmarknadskommittén.

– Det är bra att vi har en förhandlingsordning där en annan part kan medla, säger Anette Sand, VD på Stockholmshem. Vi inväntar nu medlingen och hoppas att snart kunna informera om hur hyresutvecklingen i år kommer att se ut.

Hyresmarknadskommittén består av representanter från Hyresgästföreningen centralt och branschorganisationen Sverige Allmännytta. Kommitténs uppgift är att medla när parterna inte själva kommer överens i en hyresförhandling lokalt.

I år gjorde Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder ett gemensamt yrkande om en hyreshöjning på 2,8 procent. Vilken hyreshöjning det faktiskt blir för 2021 blir står klart senare i vår när Hyresmarknadskommittén genomfört sin medling.