Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Ny hyra från 1 februari

Nu är det klart att årets hyreshöjning blir 1,8 procent från 1 februari 2022. Din nya hyra kommer på hyresavin i januari, som gäller för februari månad.

Den årliga hyresutvecklingen förhandlas mellan bostadsbolagen i Stockholm stad och Hyresgästföreningen region Stockholm. Årets hyresförhandling för hyrorna 2022 är nu klara och höjningen blir 1,8 procent från och med 1 februari 2022.

Så räknar du ut din nya hyra

Din grundhyra* gånger 1,018 = din nya månadshyra.

*Du ser din grundhyra på hyresavin under posten Hyra bostad. Den består av grundhyran plus hyressättningsavgiften till Hyresgästföreningen Region Stockholm på 12 kronor. Du behöver dra av 12 kronor för att räkna ut din nya hyra.

I posten Hyra bostad ingår också bredbandsavgift samt vissa typer av så kallade standardhöjande tillval, till exempel säkerhetsdörr eller balkonginglasning. De här olika delbeloppen avrundas var för sig och därför blir inte alltid den totala hyreshöjningen exakt 1,8 procent.

På din hyresavi kan du också se eventuella ytterligare tillval, som inte ingår i grundhyran utan betalas av under ett antal år. Det kan vara till exempel en spis ur vårt tillvalssortiment.