Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Com Hems tv-utbud blir digitalt – ändra till digital-tv redan nu

Den 8 september 2020 gick Com Hem över till helt digitala tv-sändningar. Om du tittat analogt behöver du ändra till digital-tv.

Com Hem moderniserar sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september gick de över till helt digitala tv-sändningar med bättre kvalitet. De analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. Om du tittar analogt idag behöver du därför ändra till digital-tv på din tv hemma. 

Hur vet jag om jag tittar analogt?

Från mitten av augusti börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under augusti behöver du inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på comhem.se/digitalisering.

Varför moderniseras tv-utbudet från Com Hem?

Digitaliseringen av tv-sändningarna är en del i ett stort digitaliseringsprojekt. Förändringen innebär en direkt förbättring av bild och ljud. Samtidigt frigörs utrymme i nätet som de analoga sändningarna tagit upp, vilket ger kapacitet till stabilare och snabbare bredband.

Mer information

All information om digitaliseringen och vad den kan innebära finns samlad på comhem.se/digitalisering. Tänk på att ändra till digital-tv i god tid innan den 8 september för att kunna fortsätta se på tv när de analoga kanalerna utgått.

Information is also available in English, Arabic, Dari (Persian), Tigrinya and Somali at comhem.se/digitalisering.