Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Leende man i kontorslandskap
    Foto: Stockholmshem

Reza, chef hållbarhet på Stockholmshem

Reza kom till Stockholmshem som konsult, som en interimslösning. Ganska snabbt fick han frågan om han kunde tänka sig att stanna på Stockholmshem. Vad var det som fick Reza att stanna kvar?

– Jag har alltid varit intresserad av miljöfrågor, och började min karriär i energibranschen. Efter några år i olika roller gick jag över till ”andra sidan” – fastighetsbranschen – och har sedan dess arbetet med ledarskap och hållbarhetsfrågor i några olika fastighetsbolag, det jag brinner för.

Hur hamnade du på Stockholmshem?

– Jag blev kontaktad av Stockholmshem när hållbarhetschefen hade gått vidare till annat jobb, och det behövdes en tillfällig hållbarhetschef. Jag kände genast att jag ville vara med. Jag hade en positiv bild av Stockholmshem som företag och visste att jag skulle kunna lära mig något; växa som person, och samtidigt göra nytta. Jag kom in mitt i en förändringsresa då Stockholmshem höll på att förnya en miljöcertifiering.

Under tiden som Reza var interimschef satte Stockholmshem igång rekryteringen av en permanent hållbarhetschef. Reza insåg att han ville söka det jobbet och vara kvar och fortsätta utvecklingsresan.

Vad var det som fick dig att vilja stanna?

– Jag älskar verkligen utveckling, och här på Stockholmshem händer massor. Särskilt kring hållbarhet, både miljömässig och social. Stockholmshem är ett stort allmännyttigt bolag och har funnits sedan 30-talet men är inne i en spännande förändringsperiod, det är så häftigt att få vara med i den.

Sen är det verkligen fantastiska kollegor här, både i min grupp och andra. Ett plus ett blev tre!

Namn: Reza Yazdi
Jobbar som: Chef hållbarhet på Stockholmshem sedan december 2021.
Utbildning: Energi- och miljöingenjör
Bakgrund: Född i Iran på 70-talet, bosatt i Växjö sedan 80-talet. Flyttade till Stockholm 2009.