Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Praktik ledde till jobb

Nabil pluggade Fastighet och Industri i Hallunda och fick praktikplats som områdestekniker i Skärholmen 2013, när han var 19 år. Efter en tid som vikarie blev han erbjuden en tillsvidareanställning.

Det är bra folk här, alla stöttar en och alla hjälper till.

Nabil, områdestekniker.

– De roligaste uppdragen är stopp i avloppet. Och jag gillar att rondera och byta packningar och blandare. Stockholmshem är en toppenarbetsplats att göra praktik på och jag trivs nu väldigt bra i rollen som områdestekniker. Det är bra folk här, alla stöttar en och alla hjälper till. Vad jag kan bidra med är språk. Jag kan kurdiska, arabiska, svenska och engelska vilket är bra att kunna här eftersom några av hyresgästerna inte kan så mycket svenska. Det känns bra att jag kan vara behjälplig på det sättet, säger Nabil.

Områdeschefen Michael var väldigt nöjd med Nabil och är glad över att efter praktikperiodens slut kunnat erbjuda honom jobb.

– Vi stod inför ett stort rekryteringsbehov och med Nabils praktik fick vi en möjlighet att få in en resurs som kan jobbet. Och sen handlar det ju inte bara om att vara en skicklig tekniker, utan det måste fungera socialt, med hyresgäster och inom gruppen. Och det har det gjort med Nabil. Dialogen med skolan har också fungerat väldigt bra, berättar Michael.

Han ser mycket positivt på det fortsatta arbetet med att integrera praktikanter i Stockholmshems verksamhet.

– Snart står vi inför flera pensioner och vi behöver rekrytera. Det är viktigt att vi ger nya, unga människor chansen. Nabil är ju en förebild för andra unga här omkring. Han är mogen och stabil och det är ett krav eftersom du måste vara en trygg person för att utföra jobb hemma hos människor.