Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Ladan; från kundtjänst via kundvärd till kundförvaltare

Kundförvaltaren har ansvar för ”sina” hyresgäster och jag trivs jättebra med den typen av utåtriktat arbete.

Ladan

Leende kvinna

När började du Stockholmshem och vad har du jobbat med här?

Jag började på Stockholmshem 2015 som kundtjänstmedarbetare. Efter två månader blev jag erbjuden att jobba i ett projekt ute i Rinkeby, främst med de många köksrenoveringar vi gjorde där och senare även förvaltningsfrågor. Därefter jobbade jag som kundvärd. När en tjänst som kundförvaltare dök upp i mars 2018 tog jag chansen och sökte. 

Vad gjorde du som kundvärd?

Det är en administrativ roll där jag hjälpte kunder som till exempel ville beställa underhåll i lägenheten, uppdatera sina elektroniska låsbrickor eller telefonnummer i porttelefonen. Jag assisterade också till vid besiktningar, lägenhetsvisningar samt kontraktsskrivningar.

Varför ville du byta till kundförvaltare?

Jag saknade att vara ute bland hyresgäster och våra hus! Kundförvaltaren har ansvar för ”sina” hyresgäster och jag trivs jättebra med den typen av utåtriktat arbete.

När jag sökte tjänsten gjorde jag det främst på mina meriter. Då hade jag inte utbildningen, men jag har lätt för att lära och ett ganska starkt driv, och under åren jag jobbat på Stockholmshem har jag ansträngt mig för att visa vad min potential. Jag känner verkligen att mina chefer sett det och har förtroende för mig. Visar man framfötterna satsar Stockholmshem, det kan jag intyga! Jag utbildade mig till förvaltare på kvällstid samtidigt som jag jobbade. På kursen kunde vi ta med oss praktiska frågeställningar från vår vardag och diskutera, det var toppen. Och idag har jag ett kvitto på mina kunskaper och är certifierad fastighetsförvaltare!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Variationen på jobbet – den ena dagen inte är den andra lik. Man måste vara lyhörd och uppfinningsrik; en lösning som funkade vid ett tillfälle kanske inte funkar nästa gång en liknande situation dyker upp, och jag gillar den kreativiteten. Jag vet inte om det är specifikt för fastighetsbranschen men här finns en spänning i att inte veta som kommer hända på jobbet.

Vad lockade med Stockholmshem?

Stockholm såklart! Efter ett sommarvikariat på ett fastighetsbolag i min hemstad Jönköping, hade jag fastnat för denna bransch. Att jobba på ett av landets största fastighetsbolag är en stor bonus.