Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Drifttekniker energi

Vi erbjuder

Hos oss blir du del av en kundnära organisation som också månar om sina medarbetare. Stockholmshem strävar efter att främja en god social och organisatorisk arbetsmiljö med ett öppet arbetsklimat där medarbetare känner delaktighet, engagemang och trivsel på sin arbetsplats. Att satsa på friskvård och hälsoarbete är ett sätt för oss att verka för ett hållbart arbetsliv med friskare medarbetare och vi erbjuder bland annat ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla. Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Din roll

På enheten Teknik i Solberga arbetar ett 50-tal personer med teknikfrågor, underhållsplanering och energifrågor. En av Tekniks enheter, Driftenheten, söker nu drifttekniker med inriktning mot våra fastigheters energi- och klimatsystem.

Som energitekniker kommer du att arbeta med ett av våra fastighetsområden. Du kommer att tillhöra ett glatt och trevligt gäng på drygt 10 personer där det är högt i tak på riktigt. Du har ett eget geografiskt ansvarsområde men en viktig framgångsfaktor för gruppen är samarbete kring problemlösning, vi hjälper varandra.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara ansvarig för uppvärmning och ventilation i de byggnader du har inom ditt område. Stockholmshem har högt uppsatta energibesparingsmål och i det arbetet bidrar du i allra högsta grad. Du följer dina fastigheters energiförbrukning, analyserar, optimerar och tar fram förslag på åtgärder. Du samarbetar i nära relation med områdets förvaltare och fastighetstekniker och stödjer dem inom värme och ventilationsfrågor. Du ansvarar även för felsökning och felavhjälpande underhåll av byggnadernas klimatsystem.

Din profil

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning, förslagsvis inom energiteknik eller fastighetsdrift. Alternativt har du arbetslivserfarenhet som vi anser vara likvärdig. Vi ser gärna att du har utökade kunskaper inom områden som värmesystem, ventilation och/eller styr- och reglerteknik. Erfarenhet av arbetsledning och/eller erfarenhet av beställarrollen är meriterande.

Du har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta med andra människor. Du är också självständig och tar ansvar för dig och gruppen. Du gillar utmaningar och har en vilja att hela tiden lära dig nya saker.

Har du någon behörighet som t.ex. BB2, OVK eller kylbehörighet ser vi det som ett plus.

Körkort för bil är ett krav.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med cv via länken. Sista ansökningsdag är den 24 juni, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta driftchef Peter Karlsson, tel. 08-508 39 378. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Ehn, HR, tel. 08-508 39 123. Facklig representant för Vision är Lina Åhs tel. 08-508 39 221.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 350 personer.