Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Vi söker chef energi

Nu söker vi en chef för energienheten som är den drivande kraften i utvecklingen av Stockholmshems systematiska energiarbete. Tillsammans med dina tio medarbetare effektiviserar du vår energianvändning genom att initiera och leda energieffektiviseringsprojekt.

Uppdraget

På enhet Teknik i Solberga arbetar idag 45 personer med teknikfrågor, energifrågor och operativ drift av våra fastigheter. Teknik är uppdelad i fyra enheter: energi, drift, lås och fastighetsteknik. På energienheten arbetar energistrateger, energicontrollers, driftingenjörer för styr och övervakning samt driftingenjörer för värmeproduktionsinstallationer. Enheten består idag av elva personer.

Din roll

Som chef för enhet energi har du budgetansvar och personalansvar för tio personer. Du ingår i teknikenhetens ledningsgrupp och rapporterar till chefen för enhet teknik.

Din enhet är den drivande kraften i utvecklingen av Stockholmshems systematiska energiarbete. Enheten ansvarar för analys, budgetering, uppföljning och optimering av bolagets medieleveranser (fjärrvärme, el, vatten). Tillsammans med dina medarbetare effektiviserar du vår energianvändning genom att initiera och leda energieffektiviseringsprojekt.

Ni ansvarar också för drift och underhåll av Stockholmshems värmeproduktionsanläggningar där värmepumpar, pelletsanläggningar och distributionsnät för fjärrvärme ingår. De allra flesta av Stockholmshems fastigheter har ett överordnat system för fastighetsautomation och på energienheten arbetar de personer som ansvarar för drift och förvaltning av detta system.

Din enhet har en viktig roll som stöd till övriga organisationen och du, tillsammans med dina medarbetare, agerar ofta som Stockholmshems ombud i vår kontakt med andra företag och myndigheter gällande energirelaterade frågor.

Du leder en spetskompetensgrupp och arbetar strategiskt med kompetensutveckling av dina medarbetare.

Din profil

För att lyckas i rollen måste du vara mycket väl förtrogen med byggnaders energisystem och funktion samt hur dessa kan effektiviseras. Du har en akademisk utbildning inom relevant område för rollen, t.ex. energi. Mångårig erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av beställarrollen är ett krav. Goda kunskaper inom energiproduktionsområdet samt inom styr och reglerteknik är en förutsättning för att du skall kunna lyckas i din roll.

Rollen innebär många kontaktytor och det är därför viktigt att du är både lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. Du är en trygg, stabil ledare och du har lätt för att skapa engagemang hos dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Vi erbjuder

Hos Stockholmshem får du spännande och utmanande arbetsuppgifter med stora utvecklingsmöjligheter. Det innebär bland annat utbildning och kompetensutveckling inom branschen och företaget. Hos oss trivs man på jobbet; i medarbetarenkäten inom Stockholm stad har vi genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Du blir del av en kundnära organisation som också månar om sina medarbetare. Stockholmshem strävar efter att främja en god social och organisatorisk arbetsmiljö med ett öppet arbetsklimat där medarbetare känner delaktighet, engagemang och trivsel på sin arbetsplats. Att satsa på friskvård och hälsoarbete är ett sätt för oss att verka för ett hållbart arbetsliv med friskare medarbetare och vi erbjuder bland annat ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med cv via länken ovan. Sista ansökningsdag är den 30 april, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mathias Övelius, chef enhet Teknik, tel. 08-508 39 285. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Ehn, HR, tel. 08-508 39 123. Facklig representant för Vision är Patrik Gavander tel. 08-508 39 611.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 350 personer. Läs mer på www.stockholmshem.se.