Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Stockholmshem söker hyresjurist

Är du strukturerad och tycker om komplexa frågor? Har du gedigen erfarenhet inom fastighetsrätt? Vill du dessutom ha ett utmanande och omväxlande arbete i ett företag som verkligen gör skillnad i människors vardag? Då är det dig vi söker!

Hyresjuridiska enhetens uppdrag är att arbeta med störningar och andra avvikelser i hyresförhållanden. Du kommer att vara bolagets expert inom hyresjuridiska frågor avseende bostadslägenheter samt ansvarig för att handlägga och hantera tvister i och utanför domstol. Arbetet innebär nära samarbete med bostadsuthyrare, kundförvaltare, inkassohandläggare, störningsutredare, störningsjour samt Stockholmshems bolagsjurist. Du företräder Stockholmshem externt, exempelvis i hyresnämnden, men också vid möten med våra hyresgäster, sociala myndigheter samt andra bostadsbolag och aktörer i våra bostadsområden. Du rapporterar till chefen för hyresjuridiska enheten.

Dina arbetsuppgifter

  • Handlägga ärenden avseende andrahandsupplåtelser, överlåtelser och byten
  • Handlägga ärenden avseende åtgärdsföreläggande, försäkringstvister, skadestånd och men i nyttjanderätten
  • Vara behjälplig i ärenden avseende sena och uteblivna betalningar, störningar, tillträden och vanvård av bostadslägenheter samt oriktiga hyresförhållanden
  • Medla i tvister samt utveckla och underhålla kontakter med såväl interna som externa intressenter
  • Utbilda internt såväl som externt inom specialistområdet
  • Övriga juridiska frågor som kan uppkomma ingår i rollen.

Kvalifikationer

  • Juristexamen, helst med inriktning fastighetsrätt
  • Minst 5-10 års dokumenterad erfarenhet av att handlägga och hantera tvister avseende bostadslägenheter i domstol
  • Du har goda kunskaper i det svenska språket och är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående, flexibel och strukturerad. Du sätter upp och håller tidsramar, har god pedagogisk förmåga och du arbetar på ett strukturerat sätt med komplexa frågor. Då rollen innebär många kontakter med interna och externa parter vill vi att du har mycket god samarbetsförmåga, är bra på att kommunicera och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken ovan. Sista ansökningsdag är den 5 maj 2019.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Mundebo, chef hyresjuridiska enheten, på tel 08-508 39 421. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Sandra Bergman, HR, tel 08-508 39 124. Facklig representant för Vision är Patrik Gavander, tel 08-508 39 611.