Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Hantverksladan Riddersvik

Hantverksladan Riddersvik drivs av en ideell förening i Hässelby. Det är en mötesplats där alla - oavsett bakgrund - med intresse inom keramik, snickeri (träslöjd), väv och textil, samt annat pussel och pyssel kan träffas, lära av varandra, gå på kurser, utveckla språket, lära känna nya vänner och mycket mer.

De har ett välutrustad snickeri, en keramikverkstad, vävstuga med 8 vävstolar, textilrum och en öppen verkstad där du kan mecka med lite vad som helst.

Hur går det till: Först blir du medlem i föreningen, det kostar 300 kr per år. Sedan väljer du i vilken verkstad man vill jobba mest. Då kan du räkna med en verksamhetsavgift på 2000 kr per termin. För det får du tillgång till verkstan varje dag mellan kl 9 och 21.

För att kunna arbeta i Snicken behöver man gå säkerhetsgenomgång och viss kunskap av större snickerimaskiner (kombimaskin, planhyvel, osv). Alla verkstäder erbjuder kurser för att lära sig och sedan hjälper våra erfarna medlemmar till med det mesta. Välkommen!

På Mötesplatsen

Vill du testa något hantverk, lära dig något nytt hantverk och lära känna nya vänner i Hässelby med omnejd? Då är du varmt välkommen till Mötesplatsen där Hantverksladan i Riddersvik berättar mer om vad de gör och hur du kan vara med!

Alla oavsett ålder och bakgrund är välkomna. Vi erbjuder barnaktiviteter under loven, då är åldersgränsen minst 8 år. Vi riktar oss mest till boende i vår stadsdel, men vi har också medlemmar från lite längre bort. OBS! Att inte kunna svenska är inget hinder - vi jobbar med händerna, då går det lätt att bara visa hur man gör - och man lär sig svenska medan man pysslar.

 

Mer information

hantverksladanriddersvik.se